Івано-Франківськ

Евакуація з Маріуполя, провал планів ворога та втрати Прикарпаття: Топ-10 новин за 25.04 -01.05 (ФОТО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні впродовж крайніх семи днів.

Московський патріархат, хабар поліції, зимова веселка: ТОП-10 новин Прикарпаття за 07.02 -13.02 (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня, що минає, відтворюють жорстоку реальність війни та зміцнюють надії, якими живуть українці у героїчному спротиві агресору, пише ПІК.

Подія тижня – евакуація цивільних з “Азовсталі”

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що розпочалась евакуація цивільних з Маріуполя. Про це він написав у своєму Твіттері.

“Перша група приблизно зі 100 людей уже прямує на підконтрольну територію. Завтра (2 травня, – ред.) зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякую нашій команді! Нині вони, разом з представниками ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу”,– написав Зеленський.

Це лише перший етап, збір громадян і військових продовжиться. Над орятунком людей у Маріуполі працювали останній тиждень цілодобового. 

626eb4b1c74b9

Окрім того, цього тиждня з полону визволили вагітну жінку і ще тринадцять українців. Додому повертаються 14 українців:  семеро військових та сім цивільних. Це вже восьмий обмін полоненими між Україною та Росією з початку повномасштабної війни. Перший відбувся 24 березня, сьомий – 28 квітня. 

За інформацією Верещук, росіяни утримують в полоні, зокрема, українських священників, журналістів, активістів, міських голів та звичайних цивільних у в’язницях навіть не на території України, а в Курській, Брянській та Ростовській областях. Цим людям доводиться сидіти в одних камерах зі злочинцями.

Акати рашистів відбиті на усіх напрямках 

Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України та наступальні дії у Східній операційній зоні.

Російські окупанти продовжують протиправні дії проти громадян України на тимчасово зайнятих територіях. Перешкоджають вільному переміщенню наших громадян на незахоплену росіянами територію України. Також загарбники продовжують спроби формувати систему так званої влади на тимчасово захоплених територіях. Закликаємо громадян продовжувати тотальний спротив окупантам.

FRoYJLvX0AI8nZs scaled
З метою уточнення обстановки та виявлення позицій наших підрозділів противник провів повітряну розвідку із залученням БпЛА у східній частині Миколаївської та північно-західній частині Херсонської областей.

Жертви ракетних ударів

27 квітня в Одесі в останню путь проводять загиблу Валерію Глодан, її 3-місячну донечку та мама Людмилу. Вони загинули 23 квітня під час ракетного удару по місту. Один із снарядів влучив у багатоповерхівку, де перебували жінки та немовля.

photo 2022 04 27 12 25 15 scaled 1

Раніше повідомлялося, що батько загиблої дівчинки Юрій Глодан цього дня був вихідний, однак вийшов до магазину. Чоловік врятувався, однак втратив водночас усю сім’ю.

Окрім того, внаслідок ракетного удару по Одесі 23 квітня 2022 також загинула молода сімейна пара – Міла та Богдан.

image 22 scaled 1

А у Києві внаслідок ракетного удару трагічно загинула журналістка Віра Гирич. Її тіло пролежало під завалами всю ніч, а лише зранку її знайшли рятувальники.

Прикарпаття втратило на війні своїх Героїв

MyCollages 2022 05 01T193753.063 scaled

Росіяни демонстративно вбили нашого полоненого

Українські військовослужбовці, які потрапили в полон російських окупантів у Маріуполі, були піддані катуванню та жорстокому поводженню. 

“Одного з чоловіків рашисти після нелюдських тортур жорстоко вбили, а фото – підтвердження своїх дій, сьогодні вранці надіслали матері “азовця”,– написала вона.

Росіяни вбили українського полоненого і прислали матері його фото

Мати розповіла, що її син потрапив в оточення росіян і фігурував на відео російських пропагандистів. Денісова зауважила, що катування та вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Втрати рашистів за 67 днів війни в Україні 

  • На суші 

танків ‒ 1026
бойових броньованих машин ‒ 2 471
автомобільної техніки та автоцистерн – 1 796
артилерійських систем – 451
РСЗВ – 151
засоби ППО – 80
спеціальна техніка – 32

a1aeb803 2b6dc666

  • У повітрі 

літаків – 192
гелікоптерів – 155
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 245
крилаті ракети – 84

  • На морі 

кораблі /катери – 8

  • Живої сили 

особового складу – близько 23 500

На війні в Україні загинув 22-річний американець

В Україні в бою з окупантами цього тижня загинув 22-річний американець. Він працював на приватну військову компанію, яка шукала добровольців для захисту України від російських окупантів. Кансел погодився, і поїхав до України.

thumbnail tw 20220430041741 2922

“Він вірив у те, за що воювала Україна, і він хотів бути частиною цього протистояння, щоб утримувати це зло, щоб воно не прийшло сюди, і щоб, можливо, нашим американським солдатам не довелося брати участь в цьому”, – сказала мати загиблого американця. 

Вона також зазначила, що тіло сина на полі бою не знайшли, але вона б хотіла його повернути та поховати. У чоловіка залишилися дружина і семимісячна дитина.

Премії, які не на часі 

Через фінансові непорозуміння у громаді розгорнулася нездорова полеміка під час війни.

Можливо хтось й не знав, але міський голова Долини Іван Дирів повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, що “вже котрий день в інформаційному полі нашої громади циркулює одна і та ж картинка з цифрами доплат і премій, нібито взятих з офіційних джерел”.

zarplaty scaled

Йдеться про доплати владним працівникам.

Але на думку очільника громади така масована інформаційна атака спрямована викликати обурення в суспільстві та направлена на розхитування ситуації в громаді, підрив довіри до влади і т.д. Адже інформація на самій картинці подається зі свідомо неправдивими та зі значно перебільшеними цифрами.

Перемоги на чемпіонаті Європи

У Хорватії відбувся чемпіонат Європи з Таеквон-До, на якій успішно виступають спортсмени з Івано-Франківська. Розпочала медальний страйк Анна Сірокважа (45 кг), яка здобула “золото” у формальних вправах (туль) серед юніорів. На шляху до першого місця на п’єдесталі франківчанка здобула шість перемог (усього 48 учасників).

MyCollages 2022 04 29T182634.522 scaled

Окрім неї, на найвищу сходинку п’єдесталу піднялася ще одна наша талановита землячка Кіра Чекіс. Юна спортсменка впевнено перемогла у п’яти поєдинках (вага 60 кг). Натомість Артур Кузьмін успішно виступив у спарингу серед юніорів у ваговій категорії понад 75 кг. Чотири переможні поєдинки і мрія Артура збулася.

А Тимофій Матвійчук став срібним призером континентальної першості серед юніорів у ваговій категорії -50 кг. Наш юний спортсмен провів чотири важкі поєдинки, у фіналі програв у додатковому раунді представнику Боснії та Герцоговини. Додамо, що спортсмени тренуються під керівництвом Катерини та Олега Солов‘їв і представляє Івано-Франківську ДЮСШ №1 обласної ради.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено