Івано-Франківськ

68 день війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч (ФОТО)

Огляд воєнних подій в Україні на ранок 2 травня: 68-й день героїчного спротиву українців російським окупантам.

Війна: репортаж із Запоріжжя. Фото

Нові жертви на Запоріжжі

Російські окупанти безрезультатно здійснюють штурмові дії в районі Гуляйполя. Ворог зазнає значних втрат, але в той самий момент забирає життя та здоров’я мирного населення Запорізького краю.

” Російські військові гатили по цивільній інфраструктурі Оріхова – окупанти влучили у багатоповерхові будинки. Внаслідок ворожого обстрілу із травмами різної тяжкості в лікарні були доставлені чотири людини, ще двоє чоловіків від отриманих осколкових поранень загинули”, – повідомила вчора близько опівночі Запорізька обласна військова адміністрація у Телеграм.

Потужний вибух у Харкові

Потужний вибух було чутно у північній частині Харкова в ніч на 2 травня. Про це з посиланням на повідомлення місцевих жителів повідомляє “Суспільне Харків“.

Інформація про вибух з’явилася орієнтовно о 00.45. Про додаткові деталі поки не повідомляється.

Першого травня окупанти обстрілювали Богодухів, Золочів, Малу Данилівку у Харківській області та Салтівку у Харкові. Внаслідок ворожих ударів троє людей загинули, вісім отримали поранення.

Окупанти знову обстрілюють “Азовсталь”

Эвакуация из подвалов

Як з’ясувалося, окупанти не обстрілювали «Азовсталь» два дні, такою була домовленість у зв’язку з необхідністю евакуації мирних жителів Маріуполя, яка відбулася 1 травня (на фото). Але усе змінилось, як тільки звільнення частини людей закінчилося.

«Два дні пройшли спокійно, але тільки остання цивільна особа покинула завод, розпочалися знову обстріли заводу з усіх видів зброї», – про це в ефірі єдиного телемарафону розповів полковник Денис Шлега, повідомляє Главком, пише ПІК.

Задля безпеки евакуацію людей, які перебувають в інших районах міста, влада перенесла на 2 травня.

Повітряні сили України – гроза російських безпілотників

279768669 364647422369879 6153415043310413378 n scaled

Тільки за одну добу наші хоробрі захисники знищили 10 російських безплотників “Орлан-10”, повідомляє Командування ЗСУ.

Вартість одного «Орлан-10» близько 80-120 тис. доларів, в залежності від комплектації.

“Російський БпЛА «Орлан-10» зараз найпопулярніша ціль для підрозділів протиповітряної оборони Збройних Сил України. Адже вертольоти – взагалі рідкість, а літаки окупантів – уникають ближніх боїв з українськими винищувачами та намагаються не входити в зону ураження зенітних ракетних комплексів Повітряних Сил”, – йдеться у повідомленні.

Втрати ворога на Харківщині

image scaled

У Харківській області російські війська зазнали великих втрат біля селища Старий Салтів, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

«Як і в попередні дні найгарячіше на території Харківщини по Ізюмському напрямку. Тут ворог продовжує спроби вести наступальні дії. Завдяки ефективним діям наших захисників, ці спроби невдалі», – написав він у Телеграмі.

У Генеральному штабі Збройних сил України 1 травня повідомили, що на Ізюмському напрямку з боку військ РФ були спроби наступу, але вони зазнали втрат у особовому складі та техніці.

Наші взяли в полон бойовиків ПВК “Вагнер”

28 main v1651442558

Штурмовий загін “Барс-7” зі складу приватної військової компанії “Вагнер” вчора атакував українські позиції у Луганській області. Велика група найманців прорвалася до першої траншеї нашого опорника. Проте українські воїни прийняли ближній бій і повністю розгромили супротивника. Про це у своєму Facebook написав військовий журналіст Юрій Бутусов, назвавши  імена  полонених.

“Захоплені в полон офіцер – майор Віктор Коржавін із Челябінської області, радист Сергій Богданов із Краснодарського краю, місто Тимошевськ, солдати Володимир Насиров із Уфи, Суднєв Валерій із Іжевська, молодший сержант Юшков Дмитро, мешканець Луганська Коваленко Дмитро, а також ще один громадянин Росії із Томська”, – зазначає Цаплієнко.

Найманці повідомили, що їх найняли через військкомати Росії на зарплату 205 тисяч рублів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено