Івано-Франківськ

Скорочення штату та передача земель. У Франківську відбулася сесія міськради

3 травня в Івано-Франківську відбулась позачергова сесія міської ради, на якій депутати ухвалили ряд важливих рішень.

nmpgyrshoshhlzdhGORYZ scaled

Зокрема, проголосували за зміну структури виконавчого комітету, скорочення апарту та заробітних плат, а також за виділення земель для сільськогосподарських потреб.

Депутати міської ради проголосували за скорочення апарату виконкому на 50 одиниць. Також більшість профільних заступників стали директорами департаментів Івано-Франківської міської ради. Таким чином відбулося скорочення директорів департаментів.

Так, Департамент освіти та науки очолила заступниця міського голови Вікторія Дротянко. Заступник міського голови Віталій Федорів став за сумісництвом директором Департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами. Микола Вітенко очолив Департамент комунальних ресурсів та сільського господарства, а Тарас Полатайко – Департамент благоустрою. Заступник міського голови Руслан Гайда став директором Департаменту по взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайних ситуацій.

Ще одним питанням стала передача пального надзвичайникам, які зараз знаходиться в областях, що зазнали нещадного впливу війни.

Також ухвалили рішення про передачу сільськогосподарських земель, що раніше не оброблялися для потреб сільського господарства. Їх передали в користування для ведення господарства терміном на 1 рік.

“Були внесені зміни в законодавство, які дозволяють розробляти технічну документацію в спрощеному порядку. А також дозволяють передавати земельні ділянки під товарне сільськогосподарське виробництво терміном не більше ніж на 1 рік без права продовження. Ми змогли фактично збільшити банк громади на 400 гектарів. Та вже зараз на 140 гектарів ми знайшли орендарів, які мають техніку”, – коментує заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Микола Вітенко.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено