Івано-Франківськ

Що станеться, якщо Путін офіційно оголосить Україні війну, замість спецоперації – CNN

Є дві полярних точки зору, що вдіє Путін 9 травня щодо протистояння з Україною.
39 main

Телеканал CNN повідомив у понеділок, що 9 травня президент Росії Володимир Путін може офіційно оголосити війну Україні, пише ПІК з посиланням на BBC/ukrainian.

Що на практиці означає формальне оголошення війни замість спецоперації?

“Як стверджують джерела CNN, Путін може скористатися символічним значенням Дня Перемоги, щоб оголосити або про воєнні досягнення в Україні, або про ескалацію бойових дій, або про те й інше. Найімовірнішим, на їхню думку, буде сценарій офіційного оголошення війни Україні”, – пише видання.

Речник Путіна Дмитро Пєсков вже заперечив такий сценарій, проте він весь лютий заперечував і плани вторгнення в Україну.

“Офіційне оголошення війни може посилити громадську підтримку бойових дій в Україні, а також дозволить російській владі оголосити відкриту мобілізацію, якої Росія зараз дуже потребує”, – пише CNN.

Припущення, що 9 травня Путін може оголосити мобілізацію, а також заявити про повномасштабну війну проти “світового нацизму”, раніше висував міністр оборони Британії Бен Воллес.

“Водночас, за словами папи римського Франциска, угорський прем’єр Віктор Орбан під час їхньої зустрічі 21 квітня повідомив йому, що російська влада 9 травня планує завершити бойові дії”, – пише BBC.com/ukrainian.

Нагадаємо, що російське вторгнення в Україну почалося 24 лютого, проте російська влада наполягає, що відбувається “спеціальна військова операція”. Слова “війна” та “вторгнення” стосовно бойових дій в Україні фактично перебувають під забороною.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено