Івано-Франківськ

Мер Франківська має проблеми через свою тезу “гей не може бути патріотом”

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова звернула увагу поліції на цей вислів, Руслан Романович має вибачитися перед геями-патріотами.

martsinkiv scaled

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова звернулась до правоохоронних органів через слова міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа на адресу ЛГБТ спільноти.

Про це йдеться в телеграм-каналі Людмили Денісової, передає ПІК.

“Під час моніторингу ЗМІ було виявлено інформацію про порушення прав і свобод представників ЛГБТІ-спільноти Івано-Франківським міським головою Русланом Марцінківим. У ході інтерв’ю YouTube-каналу “РОЗМОВА” міський голова сказав, що “гей не може бути патріотом”. Такі гомофобні висловлювання є забороненими антидискримінаційним законодавством України і в мирний час”.

Людмила Денісова додає в своєму Telegram-каналі:

Сьогодні, коли українське суспільство демонструє безпрецедентну єдність в забезпеченні відсічі збройної агресії російської федерації проти нашої Батьківщини, поширювати мову ворожнечі, ділити українців на “патріотів” та “не патріотів”, публічно висловлювати свої упереджені судження щодо окремих категорій громадян – категорично неприпустимо”. 

Омбудсмен також зауважила, що рівність прав і свобод без будь-яких привілеїв та обмежень гарантована Основним Законом України.

“Такі висловлювання міського голови принижують честь і гідність представників ЛГБТІК-спільноти, які нарівні з усіма іншими громадянами України стоять на захисті нашої держави: борються за незалежність України в бою, здійснюють волонтерську діяльність, надають гуманітарну допомогу, фіксують воєнні злочини країни-агресора”, – наголосила Денісова.

Що за таких обставин має вдіяти Руслан Марцінків?

“Направила подання пану Марцінківу з вимогою неухильно дотримуватися вимог антидискримінаційного законодавства та принести публічні вибачення за гомофобні висловлювання. Звернулася й до Голови Національної поліції України щодо проведення перевірки зазначеної інформації та вжиття заходів реагування з огляду на наявність ознак розпалювання ворожнечі щодо представників ЛГБТІК-спільноти та порушення рівноправності громадян”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено