Івано-Франківськ

Надання Україні ракетних систем залпового вогню є дуже актуальним, – Залужний

Тим часом, українські військові перейшли у контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках.

238064 2022 04 25T061210Z 37812937 RC2TTT9ISGYG RTRMADP 3 UKRAINE CRISIS BLINKEN VISIT kopia 2 960x380 0 scaled

Збройні сили України перейшли до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках, а російські окупанти зосереджують зусилля на Луганському напрямку.

Про це повідомив у Telegram головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“Ми підтримуємо регулярний зв’язок із Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. … Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках“, – написав Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ також розповів Міллі про російські обстріли крилатими ракетами по транспортній інфраструктурі України і наголосів на необхідності надати українським військовим американські ракетні системи залпового вогню.

Акцентував на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет. Головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні. Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. Станом на північ минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним”, – написав Залужний.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено