Івано-Франківськ

У Калуші пояснили, чому та на скільки зросли тарифи на проїзд

Від 3 травня вартість пасажирських перевезень зросла на 25% - 33%.

1651667073 c1d9889fdbb0891ec0ae large scaled

Тарифи на пасажирські перевезення викликані об’єктивними причинами.  Насамперед, зростанням цін на пальне, інформує міська рада, пише ПІК.

“Останнє підвищення вартості проїзду на приміських автобусних маршрутах відбулося в листопаді 2021 року та було встановлено перевізниками на рівні 1,2 грн за один пасажиро-кілометр, а вартість пального (дизельного) на той час становила 30 грн за один літр. На сьогодні вартість дизельного пального становить в середньому 45 – 47 грн за один літр, тобто зростання відбулося більш як на 50%”, – йдеться у повідомленні.

Щодо вартості самого проїзду, то міськрада пояснює:

“Підняття вартості проїзду з 3.05.2022 року встановлено перевізниками в залежності від довжини та пасажиропотоку по окремих маршрутах в межах 1,5 грн – 1,6 грн за один пасажиро-кілометр і, відповідно, зростання становить 25% – 33%, при тому, що пальне є найбільшою складовою витрат при здійсненні пасажирських перевезень”.

Калушанам відверто кажуть, що на цей час існують прогнози щодо подальшого зростання вартості палива та його дефіциту на автозаправних станціях, що теж впливає на підняття вартості проїзду.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено