Івано-Франківськ

У Маріуполі ворог поновив наступ на “Азовсталь” – Генштаб ЗСУ

Розпочалася 71 доба героїчного протистояння України проти російської агресії. І МИ обов'язково переможемо!

У Маріуполі ворог поновив наступ на "Азовсталь" - Генштаб ЗСУ

У Маріуполі основні зусилля російські окупанти зосереджують на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі “Азовсталі”. За підтримки авіації, противник поновив наступ з метою – взяти під контроль території заводу. Про це повідомляє вранці, 5 травня Генеральний штаб Збройних Сил України, пише ПІК.

Важливе зі зведення щодо зони бойових дій:

  • На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріли Харкова та здійснює розвідку українських позицій. В районі північніше міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли.
  • На Донецькому і Таврійському напрямках тривають ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення.
  • Підрозділи противника намагаються наступати на Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках, успіху не мають.
  • На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстріли позицій захисників України.
  • На Південнобузькому напрямку ворог завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ та інфраструктурі регіону.

Завдяки  українським захисникам ворог втратив контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївської та Херсонської областей.

За попередню добу підрозділами ППО та Сухопутних військ було уражено дев’ять повітряних цілей: чотири БпЛА (два з них зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ) та три крилаті ракети противника.  А також два літака. Попередньо – винищувачі Су-30. Інформація уточнюється.
“На території Донецької та Луганської областей за минулу добу ЗСУ відбили одинадцять атак ворога, знищено п’ять танків, сім одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки противника”, – додають у Генштабі.
Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!
Додамо, що командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко повідомив, що на “Азовсталі” другий день йдуть важкі, кровопролитні бої, але наші ЗАХИСНИКИ продовжують тримати оборону.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено