Івано-Франківськ

«Нашого „ніколи знову“ вистачило на 77 років. Ми проґавили зло» – Зеленський

Записав своє звернення Володимир Зеленський на фоні зруйнованої російськими окупантами Бородянки.

Президент України Володимир Зеленський виступив 8 травня зі зверненням до Дня пам’яті та примирення. Він заявив, що 24 лютого — у день початку повномасштбаного вторгнення Росії – слово «ніколи» стерли, розстріляли та розбомбили сотнями ракет.

Своє звернення він записав на тлі зруйнованої багатоповерхівки у Бородянці Київської області — одного з «багатьох свідків» воєнних злочинів РФ, пише ПІК.

“Мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ і мільйони причин, щоб сказати злу „ніколи знову“. Ми знали ціну, яку сплатили за цю мудрість наші предки, знали, як важливо вберегти її та передати нащадкам, але і гадки не мали, що наше покоління буде свідком наруги над словами, що, як виявилося, є істиною далеко не для всіх. Цьогоріч ми кажемо „ніколи знову“ інакше. Ми чуємо „ніколи знову“ інакше. Це звучить болісно, жорстоко, без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете „ніколи знову“? Розкажіть про це Україні”, – сказав президент.

Через десятиліття після Другої світової темрява повернулася в Україну. І вона знову стала чорно-білою. Знову! Зло повернулося. Знову! В іншій формі, під іншими гаслами, але з тією самою метою. В Україні влаштували криваву реконструкцію нацизму.

“Ми не протрималися навіть століття. Нашого Never again вистачило на 77 років. Ми проґавили зло. Воно відродилося. Знову й зараз. Аgain and now! Це розуміють усі країни й усі народи, які сьогодні підтримують Україну. І попри нову маску звіра впізнали його. Бо, на відміну від декого, пам’ятають, за що й проти чого боролися наші предки. Не переплутали перше з другим, не поміняли їх місцями, не забули”, – сказав президент України.

Підсумував своє звернення Володимир Зеленський словами про те, що ми все подолаємо і знову буде мир.

“Ми подолаємо зиму, яка почалася 24 лютого, триває 8 травня, але точно скінчиться, і її розтопить українське сонце! І ми зустрінемо наш світанок усією країною. І рідні та кохані, друзі й близькі будуть поруч знову! Нарешті знову! І над тимчасово окупованими містами й селами наш прапор замайорить знову. Нарешті знову! І ми зберемося разом. І буде мир! Нарешті знову! І більше жодних чорно-білих снів, а тільки синьо-жовта мрія. Нарешті знову! За це боролися наші предки”, – сказав Зеленський.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено