Івано-Франківськ

Чи дозволить Україна виїзд чоловіків за кордон під час війни – Шмигаль

Щодня в Україну повертається більше людей, ніж залишає країну.

shmygal scaled

Раніше радник керівника ОПУ Олексій Арестович говорив, що в Україні можуть послабити обмеження щодо виїзду чоловіків за кордон під час воєнного стану. Проте прем’єр-міністр Денис Шмигаль у надрукованому сьогодні, 9 травня,  інтерв’ю РБК-Україна, зазначив, що таких послаблень не планують, пише ПІК.

«Під час воєнного стану це не планується. Тут насправді військові приймають рішення, але я вважаю, що поки йде війна, всі чоловіки мають бути в Україні», – сказав глава уряду.

Загалом, зазначив Шмигаль, Україну покинули близько 5 мільйонів людей. Але останнім часом громадяни почали повертатися.

«За останніх трохи більше ніж два тижні 700 тисяч українців вже повернулися. І щодня повертається більше, ніж залишає Україну. Ми це відчуваємо по наповненості міст, по відновленню роботи. Якщо було зупинено 32% бізнесу, то зараз лише 17%. Тобто ми розуміємо, що бізнес повертається до роботи, люди повертаються», – розповів прем’єр.

Прем’єр також торкнувся теми державного бюджету:

“У першому кварталі ми виконали бюджет на 110%. У березні трошки було просідання, але загалом за рахунок перевиконання у січні-лютому вийшло в цілому непогано. Зараз податкові збори перевищують план”.

Нагадаємо, у період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни. У Верховній раді запропонували запровадити кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону чоловіками призовного віку під час війни.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено