Івано-Франківськ

МВС отримало понад 32 тисячі звернень від росіян, які шукають своїх вояк в Україні

Близько 12 тисяч із таких звернень надійшли на "гарячу лінію" довіри МВС.

630 360 1646288553 348

Про це в ефірі «24 каналу» заявив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів. 

Дійсно, була велика така масовість десь на початку березня (щодо цього), а наразі це вже більш така звичайна ситуація. Дійсно, ми отримали десь 12 тисяч звернень, навіть, можливо, більше, на нашу лінію довіри, яка якраз була створена саме для російських громадян, і понад 20 тисяч (цих звернень – ред.) ми отримали з такого спецбота від Телеграм-каналу “Ищи своих”, – уточнив Андрусів.

Відповідаючи на питання, що росіяни запитують у МВС, і що вони хочуть від представників української влади, він зазначив, що ці особи залишають контакти своїх солдатів – чоловіків, синів, яких вони шукають і щодо яких у них немає жодної інформації, пише ПІК із посиланням на “Укрінформ“.

Ми навіть телефонуємо часто і питаємо, чому, наприклад, ви це пишете, чому ви не можете своїх розпитати, – і вони кажуть, що їм брешуть. Тобто, є там таке розуміння. І враховуючи такі обсяги (звернень – ред.), то я думаю, що насправді це розуміння дуже сильно росте у рф, просто це не виказується, тобто, так само як й у радянському союзі“, – сказав радник міністра.

Говорячи про блокпости, він поінформував, що наразі більшість блокпостів залишаються чисто як конструкції, – тобто, на випадок, якщо ситуація знову ускладниться, щоб знову вони запрацювали. Окремо він нагадав, що блокпости виконують важливу функцію у частині протидії ДРГшкам тощо.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено