Івано-Франківськ

Пентагон передасть Україні ракети з лазерним наведенням

Пентагон закупить для України 70-мм ракети на суму 22,6 млн доларів США.

image 9 1

Міноборони Сполучених Штатів закупить для ЗСУ реактивні боєприпаси з лазерним наведенням, а також безпілотники. Закупівлі включають 70 міліметрові ракети з лазерним наведенням на суму 22,6 млн доларів США. Про це повідомили у Telegram-каналі Новини ЗСУ з посиланням на Washington Post.

Ці ракети відомі як Advanced Precision Kill Weapon Systems. Їх можна запускати з повітряних, а також наземних мобільних пускових установок.

«Ракета має напівактивну лазерну систему наведення і входить до комплекту озброєння гелікоптерів та літаків і являє собою модифікований 70-мм реактивний снаряд Hydra 70. Ракета діаметром 2,75 дюйма (70 міліметрів) заповнює нішу між некерованими ракетами та протитанковими боєприпасами, що забезпечує точність нейтралізації невеликих цілей на полі бою», – зазначено у повідомленні.

Для ракети є два варіанти запуску, дальність може складати від 1,5 до 12 км.

У повідомленні Washington Post також зазначено, що 17,8 млн доларів скерують на закупівлю безпілотників Switchblade. Також минулого місяця стало відомо, що Пентагон закупить портативні дрони спостереження Puma за 19,7 млн доларів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено