Івано-Франківськ

Помер перший президент України Леонід Кравчук

Він обіймав посаду глави держави з 1991 до 1994 року.

Помер перший президент України Леонід Кравчук

Сьогодні, 10 травня о 17 годині помер Леонід Кравчук. Йому було 88 років. Про це повідомили Українські новини з посиланням на джерело в сімейному колі, пише ПІК.

Пізніше про смерть першого Президента України повідомив у Фейсбук парламентар Дмитро Разумков.

“Велика втрата для всієї України. Сьогодні пішов із життя Леонід Кравчук – перший Президент України, перший Голова Верховної Ради та діяч, який стояв біля витоків сучасної української державності”.

“Українська правда” звернулася до представника пресслужби Кравчука, щоб підтвердити інформацію.

Відомо, що у червні 2021 року Кравчук переніс операцію на серці. У липні цього ж року з’явилася інформація, що він перебуває у реанімації. Загалом про стан його здоров’я не розголошували.

Ким був Кравчук:

Перший Президент України після здобуття нею незалежності (1991-1994), Голова Верховної Ради України (1990-1991). Депутат Верховної Ради УРСР 10-11-го скликань. Народний депутат України (1990-1991 та 1994-2006). Герой України (2001). 

1 грудня 1991 року Леонід Кравчук на перших президентських виборах в незалежній Україні набрав 61,6% голосів та обійняв пост глави держави.

Саме Леонід Макарович  8 грудня того ж року з тодішнім президентом РФ Борисом Єльциним і представником Верховної Ради Білорусі Станіславом Шушкевичем підписав угоду про припинення існування СРСР.

Кравчук очолював Україну найкоротший термін серед українських президентів – всього 32 місяці. 

inavhuracziya leonida kravchuka normal

На думку експертів, найголовнішим політичним рішенням Леоніда Кравчука на посаді президента стало підписання договору про відмову від ядерної зброї.

Цікавий факт: зважаючи на важкі перші роки української незалежності, прізвищем президента назвали тачки-кравчучки – чи не найпопулярніший предмет побуту 1990-х років.

Леонід Кравчук охоче розповідав про свої хобі – полювання та вареники. Раніше ще була лазня, але в останні роки він визнавав – здоров’я не дозволяє витримувати такі високі температури. Також Кравчук намагався ходити на всі домашні матчі київського «Динамо».

10s05 krav2 copy

Леонід Кравчук в молодості з дружиною Антоніною.

Щирі співчуття рідним! Світла пам’ять!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено