Івано-Франківськ

Президент Зеленський назвав країни, які працюють над визволенням захисників Маріуполя

Зокрема, на заводі "Азовсталь" ведуться запеклі бої. Там перебуває близько 600 поранених українських бійців.

Президент Зеленський повідомив, що українська влада активно долучає й інші країни

Президент Зеленський повідомив, що українська влада активно долучає й інші країни до цього над важливого завдання. Про він розповів у інтерв’ю Rai 1,  пише ПІК.

«Ми не повинні зупинятися, треба боротися за кожну людину. Ми забрали цивільних із заводу, зараз стоїть питання щодо поранених і живих. Ми передавали росії інформацію, ми навіть застосовували механізм залучення третьої країни. І Ізраїль, і Швейцарія, і Туреччина сьогодні працюють над цим», – сказав український президент.

За словами Зеленського, він закликає світових лідерів, щоб вони ставили ці питання перед президентом росії володимиром путіним. Зокрема, Україна готова обміняти поранених захисників Маріуполя на російських полонених. 

Додамо, що віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що спочатку будуть намагатися евакуювати 38 важкопоранених українських бійців з “Азовсталі”.

«Ми розпочали новий раунд переговорів навколо дорожньої карти спецоперації. Розпочинаємо з важкопоранених. Є Червоний хрест, вони сьогодні зустрічаються з росіянами. Ми хочемо, щоб був підписаний документ: як саме відбуватиметься евакуація з «Азовсталі», готуємося до підписання», – зазначила вона.

Нагадаємо, раніше з “Азовсталі” евакуювали всіх цивільних людей.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено