Івано-Франківськ

НБУ скасував обмеження курсу продажу валют: що це означає

Наголосимо, що офіційний курс гривні до долара залишається фіксованим – на рівні 29,25 гривні за долар.

36 16 scaled

Національний банк з 21 травня скасовує обмеження, яким установи могли продавати готівку клієнтам з відхиленням від офіційного курсу не більше ніж на 10%. Про це повідомляється на сайті регулятора у п’ятницю, 20 травня.

Також скасовано аналогічні обмеження на встановлення курсу, згідно з яким банки списують із рахунків клієнтів кошти у гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном.

“Зняття обмежень на встановлення курсів, за якими банки продають валюту населенню, покращить умови роботи легальних суб’єктів ринку. Це сприятиме посиленню конкуренції, підвищенню ліквідності легального сегменту та зменшенню обсягу нелегальних операцій. Все це зробить валютний ринок стійкішим та сприятиме зниженню амплітуди курсових коливань у його готівковому сегменті”, – заявив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Крім того НБУ вдвічі знизив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, – до 50 тис. грн зі 100 тис. грн.

Зміни не стосуються використання платіжних карток за кордоном для розрахунків з метою оплати вартості товарів, робіт та послуг – більшість із них можна й надалі здійснювати без обмежень.

Своєю постановою НБУ також заборонив банкам проводити операції, що порушують введені центробанком обмеження або сприяють їхньому обходу.

Читайте також на ПІК: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено