Івано-Франківськ

У Києві та на Тлумаччині попрощалися з бійцем Денисом Антіповим (ФОТО)

Денис Антіпов був лейтенантом 95 бригади, викладачем та громадським діячем.

Denys Hotymyr 3 scaled
У Києві та Хотимирі попрощались з Денисом Антіповим – громадським активістом, викладачем, лейтенантом 95 бригади.

Як повідомляла ПІК,  Денис Антіпов загинув 11 травня на Харківщині захищаючи територіальну цілісність та Незалежність України.

18 травня прощання відбулося у церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі (м. Київ), про це ПІК інформує Громадський сектор Євромайдану. 

Denys Kyyiv 3 scaled

“У церемонії прощання взяли участь понад 200 осіб, серед яких учасники російсько-української війни, військовослужбовці сил територіальної оборони ЗСУ, студенти та викладачі КНУ імені Тараса Шевченка, представники громадських об’єднань, українське духовенство. За участі Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка був виконаний сучасний український військовий поховальний ритуал”, – йдеться у повідомленні.

Denys Kyyiv 4 scaled

Наступного дня 19 травня у родинному селі Хотимир Івано-Франківської обл. відбулось публічне прощання. Понад 300 друзів, односельчан, громадських діячів, військовослужбовців долучилось до поховальної процесії, яка пройшла центральними дорогами села від родинного будинку. Поховали воїна Дениса на місцевому сільському цвинтарі.

Denys Hotymyr 2 scaled

Довідково про Дениса:

Антіпов Денис Геннадійович (псевдо “Бук”) народився 30 червня 1989 року у місті Івано-Франківську. Згодом родина переїхала з Івано-Франківська до Києва.

 Денис працював асистентом на кафедрі мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії Навчально-наукового інституту філології.

З початком російсько-української війни, у 2014 р. Денис пішов до військкомату добровольцем стати до лав ЗСУ, хоча і мав бронь як аспірант КНУ. На той час у його спеціальності військового перекладача потреби не було і Денис зацікавився аеророзвідкою. Вже у лютому 2015 р. він пішов добровольцем у 5-ту батальйонно-тактичну групу 81-шої окремої аеромобільної бригади. З червня 2015 р. і по квітень 2016 р. перебував на передку на фронті, виконуючи бойові завдання в Донецькій та Луганській обл. Здійснював аеророзвідку дій та позицій ворога біля Донецького аеропорту, на Світлодарській дузі, під Попасною, в Авдіївській промзоні та інших місцях. У 2016 р. з війни повернувся командиром взводу аеророзвідки свого батальйону. 

З початком російського вторгнення 24 лютого 2022 р. Денис не вагаючись став до лав 95-тої окремої десантно-штурмової бригади й відправився на фронт. У березні отримав поранення, після лікування одразу повернувся на передову. Там і загинув. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено