Івано-Франківськ

89 доба війни: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась вісімдесят дев'ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Над Одеською областю сили ППО збили три ворожі ракети - ОДА

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 23 травня.

Ракетні удари по Житомирщині

Внаслідок ракетного удару по Малину, що на Житомирщині, було пошкоджено об’єкт інфраструктури Укрзалізниці, близько 150 житлових будинків, магазини, кафе та деякі промислові підприємства. Загинув працівник Укрзалізниці

Про це міський голова Малина Олександр Ситайло розповів на своїй сторінці у фейсбук.

ae8047c malyn

“РФ вкотре було завдано ракетного удару по нашому місту. Пошкоджено об’єкт інфраструктури Укрзалізниці, близько 150 житлових будинків – один з них багатоквартирний, ряд магазинів та кафе, деякі промислові підприємства. На жаль, маємо одного загиблого – це працівник Укрзалізниці. Щирі співчуття його рідним та близьким. Також є четверо поранених – троє працівників Укрзалізниці та один житель Малина“, – сказав він.

Усіх поранених госпіталізовано – вони отримують необхідну медичну допомогу.

В ніч на 23 травня у Коростені, також на Житомирщині, під час оголошеної повітряної тривоги було чутно звуки вибухів. Про це повідомила заступниця міського голови Наталія Чижевська у коментарі Суспільному.

За її словами, в місті було чути звуки двох вибухів, яким передували спалахи. Згодом було чути ще один вибух.

ЗСУ розбомбили переправу окупантів через Сіверський Донець

На сході України українські артилеристи завдяки розвідці прикордонників знищили понтонну переправу російських окупантів, коли по ній рухався ворожий танк.

“Аеророзвідники Державної прикордонної служби України виявили, що окупанти налагодили через річку переправу. Навівши понтонний міст вони збиралися переправити близько десятка одиниць броньованої техніки. Вчасна передача інформації до артилеристів ЗСУ внесла корективи у плани загарбників і влучним пострілом було зруйновано переправу разом з танком противника, який саме в цей час на ній й знаходився”, – повідомило Міністерство внутрішніх справ.

936f936 19e8a60 siverskyj690

Російські окупанти спільно з уцілілими БМП й танками намагалися втекти з-під вогню ЗСУ. Однак завдяки безпілотнику українські артилеристи добили кількадесят російських окупантів та кілька одиниць їхньої техніки.

Ситуація на Донеччині: є загиблі та поранені

На Донеччині у неділю через воєнні дії з боку російських військ загинуло 5 мирних мешканців, 11 поранено.

“За 22 травня росіяни вбили 5 мирних жителів Донеччини: 2 в Лимані, 1 у Дачному, 1 у Клиновому і 1 в Авдіївці. Ще 11 людей зазнали поранень”, – повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко уTelegram.

1e8c0fd don22 05

Крім того, у Бахмуті медичну допомогу було надано одній людині, пораненій на Луганщині. Кириленко також додав, що наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

У Чорне море вийшов ще один ворожий корабель

Оперативне командування “Південь” попередило про підвищення рівня загрози ракетних ударів з моря. Про це йдеться у вечірньому зведенні ОК “Південь”.

“До угруповання в Чорному морі з 7 великих десантних кораблів та 2 ракетних, з Севастополя висунувся один з новітніх кораблів чорноморського флоту “Адмірал Макаров”, слід враховувати, що вірогідність ракетних ударів ще підвищується”, – зазначено у повідомленні.

238178 2022 05 06 13.17.57 960x380 0 scaled

Там зауважили, що на лінії фронту в Миколаївській та Херсонській областях суттєвих змін в тактиці росіян нема – противник укріплює свої позиці, намагаючись провести повітряну розвідку. Над Херсонщиною знищено безпілотник-розвідник типу “Орлан-10”.

“Протягом доби за результатами дій наших ракетно-артилерійських підрозділів, спільно з авіацією, ворог втратив не менше 55 бійців та кілька одиниць броньованої техніки, остаточна кількість уточнюється”, – заявили у командуванні.

Окупанти не відмовляються від планів захоплення Харківщини

Російська армія продовжує намагатись захопити Харківську область, бо вона має стратегічне значення

“Ворог розуміє, що Харківщина та Харків для них – це стратегічна область. Вони не полишили ідею захопити регіон, тому що для них це плацдарм й коридор для поповнення військ в Луганській та Донецькій областях”, – заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Він зазначив, що найнебезпечнішими залишаються Вовчанський, Куп’янський та Ізюмський райони.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено