Івано-Франківськ

Полонений росіянин отримав довічне за вбивство цивільного

Каяття обвинуваченого суд не вважає щирим.

124820722 9d2deebc 3fae 488d ae43 de382e9044f4

Російського військового Вадима Шишимаріна, обвинуваченого у вбивстві цивільного мешканця Сумщини, засудили до довічного ув’язнення, повідомляє ПІК з посиланням на УП.

Суд визнав докази проти Шишимаріна і дійшов висновку, що вбивство було умисним.

“Суд відкинув доводи захисту, що окупант нібито виконав наказ, оскільки його віддав військовий, який не був командиром Шишимаріна, а сам наказ був злочинним. Каяття обвинуваченого суд не вважає щирим”, – йдеться у повідомленні.

Шишимаріна визнали винним у порушенні законі і звичаїв війни. Цей злочин є міжнародним, а отже, особливо тяжким.

Нагадаємо: з розповіді російського військового в суді події виглядали так: зранку 24 лютого вони отримали наказ слідувати за своєю колоною і заїхали в Україну. Через кілька днів, 28 лютого, колону розбили в Сумській області і військові почали окремими підрозділами намагатись виходити в пункт постійної дислокації.

Шишимарін і ще четверо військових забрали автомобіль у цивільного і спробували поїхати в бік кордону.

В цей час мешканець села Чупахівка Олександр Шеліпов виїхав на велосипеді на околицю населеного пункту, щоб подивитись на воронку від вибуху бомби. Згодом його дружина в суді сказала, що намагалась відмовити свого чоловіка від цього задуму.

Коли чоловік з велосипедом проходив повз машину з російськими військовими, йому зателефонував друг.

Як пригадує Шишимарін, невідомий військовослужбовець не з його підрозділу, що був з ним в автомобілі, надав наказ розстріляти цивільного з телефоном, бо той начебто передає їх координати українським збройним силам.

Після вбивства цивільного росіяни повільно поїхали далі, але втрапили в засідку. Їхню машину розстріляли з рушниць місцеві тероборонівці. Шишимарін з іншими російськими військовими заховалися на фермі і наступного ранку здалися українцям.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено