Івано-Франківськ

У Коломиї створять кластерні лікарні: що це таке (ФОТО)

З приводу цього відбулася зустріч з представниками медичної галузі області та керівництвом регіону.

У Коломиї створять кластерні лікарні: що це таке (ФОТО)

У Коломиї створять нові моделі кластерних лікарень. Реформа вторинної ланки галузі медицини вимагає модернізації наявної мережі, зміни умов фінансування лікувальних закладів. Такі радикальні заходи потрібні щоб максимально покращити якість надання медичної допомоги. Про це повідомляє Івано-Франківська облдержадміністрація, пише ПІК.

«Збереження життя та покращення здоров’я пацієнта – це основний пріоритет роботи всієї медичної системи. А щоб кожна її ланка працювала злагоджено і ефективно, в першу чергу, потрібні висококваліфіковані кадри та сучасне обладнання», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко.

Саме тому варто оптимізувати лікувальну мережу вторинної ланки, зважаючи на створені госпітальні округи з визначенням медичних кластерів та надкластерів.

“Учасники зустрічі напрацювали рекомендації для кожного керівника лікувального закладу для створення нової моделі стаціонарної допомоги в кластері загалом та у своєму підприємстві зокрема”, – йдеться у повідомленні.

283769804 317282427244480 4535776074704000590 n scaled 283633851 317282453911144 4309967965521614662 n scaled

Додамо, що нова мережа закладів формуватиметься відповідно до принципу госпітальних округів та поділятиметься на надкластерні, кластерні, загальні та пункти первинної меддопомоги. 

Система госпітальних округів передбачає кілька рівнів допомоги залежно від складності випадку та важкості стану пацієнта. «Швидка» повинна доставити пацієнта не до найближчої лікарні, а до закладу, який може надати необхідний вид допомоги.

“Якщо пацієнта з інсультом доставити до найближчого неврологічного відділення, а не лікарні з інсультним блоком, це значно зменшить шанси на порятунок його життя. Так само й пацієнтів у більш важкому стані необхідно доставляти до потужних відділень інтенсивної терапії найвищого рівня з експрес лабораторією та моніторинговими системами”, – пояснюють у МОЗ.

Наднакластерні лікарні будуть максимально оснащені сучасним обладнанням та надаватимуть пацієнту найширший спектр послуг. В кластерному медзакладі пацієнт зможе отримати медичні послуги при найбільш поширених хворобах. Загальні лікарні надаватимуть базові медичні послуги для пацієнтів однієї або кількох громад.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено