Івано-Франківськ

Трійця та День Конституції: чи будуть у червні додаткові вихідні

Традиційно в червні українці відзначають кілька важливих подій.

158208 1 large scaled

У червні українці традиційно святкують велике церковне свято Трійцю (Зелені свята), а також  – День Конституції України. У ці дати зазвичай маємо додаткові вихідні дні. Однак цього року через російське вторгнення отримаємо лише звичайні вихідні.

Зокрема, День Конституції України 28 червня, який припадає на вівторок – звичайний робочий день, повідомляє ПІК із посиланням на Управління праці Івано-Франківської міськради.

У період дії воєнного стану не застосовуються норми ст. 53 КЗпП, тож 27 червня, у понеділок, тривалість роботи на 1 годину не скорочують.

На час воєнного стану призупиняється дія статті 73 КЗпП, отже, Трійця 12 червня не вважається неробочим днем, а просто вихідний неділя.

13 червня – робочий понеділок, оскільки під час воєнного стану не застосовуються норми ч. 3 ст. 67 КЗпП, тобто вихідний день не переноситься з неділі 12 червня на понеділок 13 червня.

Норма робочого часу у червні також зміниться, як це відбувалось у травні та квітні. У червні 2022 року при п’ятиденному робочому тижні з 8-годинним робочим днем тепер 22 робочі дні. Розрахункова норма робочого часу на червень – 176 годин.

При шестиденному робочому тижні  у червні буде 26 робочих днів, розрахункова норма робочого часу – 174 години.

imgonline com ua resize nle4yomfzovprm 650x410111 scaled

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено