Івано-Франківськ

Стали відомі олігархи Путіна, які дивним чином померли з початку війни в Україні

Один із олігархів начебто зарубав свою дружину та дочку-підлітка на розкішній іспанській віллі, а потім наклав на себе руки.

Російський нафтовий магнат, знайдений мертвим цього місяця, став шостим високопоставленим олігархом, який, ймовірно, наклав на себе руки з початку вторгнення Володимира Путіна в Україну, повідомляє Інформаційний спротив з посиланням на  британське видання The Mirror, пише ПІК.

43-річного мільярдера Олександра Суботіна, голову пов’язаного з Кремлем газового гіганта «Лукойл», знайшли мертвим після того, як звернувся за порадою до шаманів, щоб вилікувати похмілля. Так звані духовні цілителі Магуа Флорес і Тіна Кордоба вводили йому під шкіру отруту жаби в рамках дивного ритуалу.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що Суботін помер від серцевого нападу після вживання трави валеріани, яка, як відомо, спричиняє у деяких людей порушення серцевого ритму.

Наприкінці квітня Сергій Протосеня, який раніше керував нафтовою компанією «Новатек», зарубав свою дружину та дочку-підлітка сокирою на їхній розкішній іспанській віллі, а потім наклав на себе руки у дворі будинку.

Колишнього віце-президента Газпромбанку Владислава Аваєва також знайшли мертвим у Москві днем ​​раніше зі своєю сім’єю, що викликало підозру, що ці дві смерті можуть бути пов’язані.

Аваєв, 51 рік, його вагітна дружина Олена, 47 років, і молодша донька Марія, 13 років, були знайдені мертвими на день раніше в їхній московській квартирі за 2 мільйони фунтів стерлінгів іншою дочкою. Поліція підозрює, що пістолет Аваєва використали для вбивства всіх трьох.

Основна підозра у брудній грі зосереджена навколо смертей, що сталися близько одна до одної — протягом 48 годин.

Інший колишній віце-президент Газпромбанку Ігор Волобуєв сказав, що смерть Аваєва могла бути «інсценована, тому що він, можливо, знав занадто багато», і що він також не вірить, що Протосеня наклав на себе руки.

  • Цього року померло ще п’ять олігархів, пов’язаних із Кремлем — більшість після того, як 24 лютого Путін наказав запровадити російські війська в Україну.

25 лютого Олександра Тюлакова знайшли мертвим у своєму гаражі в Санкт-Петербурзі з передсмертною запискою поряд з тілом. Його смерть настала за кілька тижнів після смерті колеги по «Газпрому» Леоніда Шульмана, чиє тіло було знайдено разом із передсмертною запискою наприкінці січня.

28 лютого Михайла Уотфорда, газового і нафтового магната, виявили повішеним у гаражі свого особняка в Сурреї, Англія, у нього залишилися троє дітей.

Олігарх помер за «нез’ясованих обставин», але немає жодних ознак того, що він зазнав санкцій через близькість з Путіним, повідомляє Guardian з посиланням на звіти поліції.

Мільярдер Василь Мельников, засновник медичної компанії MedStorm, був знайдений мертвим разом із дружиною та двома маленькими синами в Нижньому Новгороді наприкінці березня, повідомляв тоді «Коммерсант».

Хоча повідомляли, що компанія Мелкінова була на межі краху через санкції, сусіди та люди, які знали сім’ю, сказали, що немає причин підозрювати у них будь-які проблеми.

За день до виявлення їхніх тіл співробітник отримав повідомлення від Мелькінова, який просив його поховати його на тій самій ділянці, що його мати. У повідомленні також було вказано, що його ключ під килимом. Господар просив не ламати двері.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено