Івано-Франківськ

Недолугий фейк: меру Коломиї “приписали” 130 тисяч премії

Надворі 2022 рік, написати у соціальних мережах може будь-хто і будь-що. І який завгодно допис може бути фейком.

Меру Коломиї Богдану Станіславському невідомий “приписав” 130 тисяч гривень премії. Відповідне фото-фейк оприлюднив очільник міста у Фейсбук, пише ПІК.

Недолугий фейк: меру Коломиї "приписали" 130 тисяч премії

“Написано так, наче я отримав за місяць 130 тисяч премії. А загалом сума ще більша виходить. І це під час воєнного стану. Якщо не перевірити цю інформацію, то зрозуміло – така цифра викличе обурення. Анонімний автор власне й намагався досягти цього результату”, – зазначив пан Богдан.

Він зауважив, що розмір його зарплати чи заступників міського голови ніколи не був таємницею, кожен може це перевірити в ЗМІ, деклараціях або подавши запит на інформацію у міську раду. І справді ви зможете наткнутись на цифри, вказані у цій публікації, але з великим уточненням.

Насправді це зарплата міського голови, в тому числі й премія, за весь 2021 рік. Тобто невідомий автор допису просто зманіпулював інформацією.

“Цього місяця моя зарплата на руки складає майже 31 тисячу гривень. Коротко нагадаю, що розмір премії, затверджують депутати. А решту зарплати розраховується згідно з постановою Кабміну від 9 березня 2006 р. № 268. Міський голова не може сам вказувати, яку зарплату він отримає”, – додав мер міста.

За його словами, кожного дня таких вкидів та фейків, як цей – безліч. Правда за такою великою кількістю брехні губиться.

“Тому майте холодну голову і перевіряйте інформацію. Не давайте себе обдурити”, – наголосив Станіславський.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено