Івано-Франківськ

Прискорює процес у 7-9 разів: прикарпатські газовики обстежують газопроводи за європейською технологією (ФОТО)

Фахівці за допомогою сучасної мобільної лабораторії за 19 робочих днів обстежили 650 км підземних та надземних мереж.

Прискорює процес у 7-9 разів: прикарпатські газовики обстежують газопроводи за європейською технологією (ФОТО)

На Прикарпатті газовики використовують європейську технологію при обстеженні газопроводів, що дозволяє у 7-9 разів швидше виявити витік газу. Про це повідомили ПІК в “Івано-Франківськгаз”.

“Мобільна лабораторія – це сучасний автомобіль Toyota Hilux, обладнаний приладами, які дозволяють визначити місця витоків газу. Ці прилади фіксують найменшу концентрацію газу на відстані 8 метрів при швидкості руху автомобіля до 40 км на годину”, – йдеться у повідомленні.

Вісім забірних трубок на бампері проходять мережею до блоку управління та визначають наявність метану на поверхні газопроводу. Ймовірне місце витоку газу фіксується на карті з зазначенням координат, а програма сповіщає про це сигналом.

Після цього фахівці «Івано-Франківськгазу» за допомогою лазерного течешукача ELLI та інших газоаналізаторів встановлюють точне місце витоку газу і викликають аварійну службу 104 для його локалізації та ліквідації. Додатково лабораторія оснащена портативними газоаналізаторами та трасошукачами для виявлення витоків у місцях недоступних для автомобіля.

«Наша головна задача – безперебійний та безаварійний розподіл газу нашим споживачам. Щоб не допусти аварійної ситуації, необхідно вчасно виявити  витоки газу та їх ліквідувати. Тому щорічно наші працівники  обстежували 11  тис. км газопроводів», – каже технічний директор АТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Височанський.

Французьку технологію компанії Gazomat в діагностиці мереж прикарпатські газовики застосовують з 2020 року.

038 IFGAZ 2022 scaled 055 IFGAZ 2022 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено