Івано-Франківськ

Мережу заправок Glusco, яку пов’язують з Медведчуком, передали в управління “Нафтогазу”

Це рішення допоможе у дефіциті пального в Україні.

Мережу заправок Glusco, яку пов'язують з Медведчуком передали в управління "Нафтогазу"

Уряд ухвалив документ, згідно з яким мережа заправок(172) компанії Glusco переходять в управління державної компанії НАК «Нафтогаз». Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише ПІК.

«У нас є рішення суду, яке передбачає передачу відповідного майна державі. Ми його виконуємо. Позиція тут чітка: активи росії та пов’язаних із нею компаній в Україні мають перейти нашій державі й працювати на благо нашої країни та всіх українців», — сказав він й додав, що це рішення допоможе в подоланні дефіциту пального.

Прем’єр-міністр підкреслив, що повна енергетична незалежність України посідає одне з центральних місць у Плані відновлення нашої країни. Перш за все йдеться про суттєве збільшення власного видобуток газу, аби самотужки на 100% забезпечувати власні потреби.

«Ми довели, що здатні не лише самостійно забезпечити себе електроенергією, але й експортувати її в Європу. Це особливо актуально після приєднання української енергосистеми до європейської ENTSO-E», —зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, цими днями державне підприємство «Укргідроенерго» почало експорт електроенергії в Молдову. У планах також відновити роботу додаткових ліній електропередач із Польщею для експорту української атомної енергії.

Додамо, що АЗС мережі Glusco пов’язують із кумом Путіна Віктором Медведчуком, якого затримала СБУ в підозрі у державній зраді. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено