Івано-Франківськ

Олена Зеленська зустрілася з президенткою Словаччини: про що говорили (ФОТО)

Зокрема вони обговорили створення у Словаччині Українського культурного центру.

fa8a2ab114ef6ec6198fa0988ac6bb79

Сьогодні, 31 травня, до України з робочим візитом приїхала президентка Словаччини Зузана Чапутова. Вона завітала до Маріїнського палацу, де зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським і його дружиною Оленою Зеленською.

Про це перша леді повідомила в Instagram.

“Перша жінка – президент Словаччини, наймолодша лідерка в історії країни, екоактивістка та борчиня за права людей. Ось та, хто нині разом з усією Словаччиною опікується українськими вимушеними переселенцями в цій країні. Рада була поспілкуватися з пані Зузаною Чапутовою”, – написала Олена.

45e4c72f88c5b6eaf8b32bdb338d0a6e scaled

Вони обговорили створення у Словаччині Українського культурного центру.

“Це буде місце для зустрічей українців, де вони зможуть отримати інформацію та допомогу, місце для культурних та освітніх заходів. Мами навіть зможуть залишити тут на декілька годин своїх дітей або попрацювати за комп’ютером”, – зазначила перша леді.

Також Олена Зеленська подякувала Словаччині за створення тимчасових екзаменаційних центрів для українських абітурієнтів. Вони повністю забезпечують приміщення та комп’ютери.

8f4423b8cbbb35c1fa751413f4650ace

“Це дуже важливо для нас, бо освіта не повинна припинятися. Для України це така ж стратегічна сфера, як і медицина. Нагадаю, що Словаччина – одна з тих країн, яка прямо висловилася за кандидатство України в ЄС. Не забудемо вашої підтримки, словацькі друзі!” – підсумувала Олена.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено