Івано-Франківськ

У Тернополі заборонили співати пісні російською на вулицях

Виступати вуличні музиканти зможуть у місті лише на відведених локаціях.

У Тернополі заборонили співати пісні російською на вулицях

У Тернополі відповідне рішення сьогодні, 1 червня ухвалив міськвиконком з метою недопущення ворожнечі на мовному ґрунті, враховуючи війну Росії проти України, воєнний стан, і те, що місцеві жителі негативно реагують на російськомовні твори. Про це повідомила УНІАН речниця міськради Мар’яна Зварич, пише ПІК.

“Тому ухвалено рішення, що виконання пісень вуличними музикантами може здійснюватися усіма мовами, окрім мови країни-окупанта”, – зазначила вона.

Також заборонили виступати у стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотичних засобів, а також у дні жалоби, дні пам’яті та у час проведення у місті культурно-масових заходів.

Окрім того, міськвиконком затвердив перелік локацій, де дозволено виступати вуличним музикантам.  З них 8 розташовані у центральній частині міста, 5 – у парках, ще 5 – на інших житлових масивах міста.

Передбачено, що на одній локації впродовж дня один музикант чи гурт можуть безперервно виступати не довше двох годин і без встановлення будь-яких сценічних конструкцій. Перерва між виступами різних музикантів повинна складати не менше 30 хвилин.

Нагадаємо, що нещодавно в Івано-Франківську “розгорівся” конфлікт між вуличними музикантами, які співали російською, і перехожим.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено