Івано-Франківськ

100 днів війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Обстріли Миколаєва, Дніпропетровщини, Бердянська, блокування виїзду фермерів, втрати рашистів на Українській землі.

100 днів війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

100 днів війни: ЗСУ завдають втрат противнику на всіх напрямках і не поступаються без бою ні одним сантиметром української землі. Добірка важливих новин вечора та ночі з 2 на 3 червня від Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Ворог з артилерії обстріляв Дніпропетровщину

Окупати у четвер, 2 червня обстріляли Зеленодольську громаду. Ворог прицільно ударив по Мар‘янському. Кілька разів. Цілеспрямовано нищив населений пункт. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко у Фейсбук.

“Поранені двоє дітей і їхня мама. Повністю зруйновані два будинки, ще кілька пошкоджені. Виведений з ладу газопровід та електромережі”, – написав він про наслідки обстрілів.

Окупанти тричі за минулу добу обстріляли Миколаїв

Зранку по місту били системами залпового вогню. А вдень і ввечері росіяни вже почали обстрілювати житлові квартали важкою ствольною артилерією. Про це повідомляють в Оперативному командуванні “Південь.

“Внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула на місці, ще одну – госпіталізували. Але врятувати життя постраждалому не вдалося. Також відомо ще про двох поранених”, – йдеться у повідомленні.

Під час вечірнього обстрілу Миколаєва, снаряди влучили в складські промислові приміщення, виникла масштабна пожежа. Силами рятувальників вона ліквідована. Постраждалих немає.

В окупованому Бердянську 2 червня пролунало десятки вибухів

Місто перебуває без мобільного зв’язку. Його можуть глушити окупанти, повідомили в Бердянському міськвиконкомі. Окупаційна так звана влада намагається покласти відповідальність за відсутність сигналу на Україну.

Проте саме загарбники взяли за практику глушити сигнал українських мобільних операторів від моменту евакуації жителів Маріуполя, яка йшла через Бердянськ. Мешканців просять, через відсутність у місті централізованого управління сиренами тривоги – бути гранично уважними, не ігнорувати можливу небезпеку.

Рашисти підтягнули за 40 км від Херсона 27 БМП-1.

Відчайдушна спроба росіян відновити втрачене положення в районі Миколаївки на Херсонщині, успіху не мала. Тоді по наших позиціях було нанесено 2 авіаційних удари, повідомляє ОК “Південь”. Без втрат. Але внаслідок масованого обстрілу Нововоронцовки поранено 2 цивільних людей.

На блокпосту на Запоріжжі росіяни не пропустили фермерів

На блокпосту на Запоріжжі росіяни не пропустили фермерів

У Василівці окупанти відмовилися пропустити до обласного центру місцевих фермерів для збуту сезонного врожаю. Кілька діб людям довелося нудитися у спеці та незрозумілих вимогах, після чого у багатьох просто здали нерви.

В результаті тонни овочів та фруктів просто були кинуті на узбіччі. Про це розповів голова Енергодарської міської ради Дмитро Орлов, передає Telegram-канал “Ріа Мелітополь” Втім, висока ймовірність, що окупанти навмисно спровокували фермерів відмовитись від своїх плодів, щоб безоплатно забрати собі.

Втрати орків – успіхи Збройних Сил України

100 днів війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

На південному напрямку, під час спроби здійснити повітряну розвідку на Миколаївщині влучно збитий черговий «Орлан-10» противника. Також знищено: 24  рашисти, танк Т-72, 4 152 мм гаубиці «Мста-Б», 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки.

На східному напрямку ЗСУ за попередню добу відбили 5 атак ворога. Військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили:

  • 5 танків;
  • 3 артилерійські системи;
  •  2 бойові броньовані машини;

Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили 3 ворожі безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

Віримо в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено