Івано-Франківськ

101 день війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась 101 доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

dlqt8phiimxjx9ul scaled

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 4 червня 2022.

Вечірні обстріли: ППО збила 4 крилатих ракети

Протиповітряна оборона України у п’ятницю збила крилату ракету над морем на Одещині та ще 3 крилатих ракети – над Миколаївщиною.

“В Чорному морі на виконанні бойових завдань наразі перебуває 3 ракетних кораблі та 1 підводний човен, а також 5 ВДК”, – повідомили в ОК “Південь”.

Саме з підводного човна ворог здійснив пуск ракет з кримського напрямку. Одну крилату ракету збито над морем на Одещині, ще 3 крилатих ракети українські підрозділи влучно збили над Миколаївщиною.

a8b3082 1280px army 2018 29

Налякані окупанти на Херсонщині підтягнула “Піони”

У Херсонській області влада окупантів боїться опору місцевих жителів, через це загарбники підтягнули 4 самохідних гармати великої потужності типу “Піон”.

Керівництво окупаційної влади пересувається з великою кількістю охорони, у бронежилетах, у броньованих машинах. Мають острах за своє життя. Тож в район Херсону підтягнули і до 4 самохідних гармати великої потужності типу “Піон“, – повідомили в ОК “Південь”.

У деяких громадах Херсонщини відновили мобільний зв’язок та інтернет українських мобільних операторів.

FUXi4IhWQAAf3Fg scaled

Напружена ситуація на Донбасі

На Донецькому і Луганському напрямках українські військові у п’ятницю відбили 9 атак ворога та знищили 17 одиниць техніки, включно з крилатою ракетою.

“За добу, що минає, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили: 1 танк; 1 артилерійську систему; 6 бойових броньованих машин; 2 спеціальні броньовані автомобілі; 3 одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили крилату ракету, один тактичний розвідувальний безпілотний літальний апарат “Елерон” та 2 безпілотні літальні апарати “Орлан-10”.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” у п’ятницю українські військові знищили: особового складу ворога – 36, БМП – 1, БТР – 1, АТТ – 1, склад з б/п – 1.

3-го червня окупанти обстріляли більше 20 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 26 цивільних об’єктів, з них: 25 житлових будинків і лінію електропередач. В результаті цих обстрілів загинуло 4 цивільні особи (серед них одна дитина), ще 3 отримали поранення.

ceca8be 286042308 387431736758114 444990963343552313 n

Втрати ворога за минулу добу

3-го червня ударною авіацією Повітряних сил знищено понад 20 одиниць бойової броньованої техніки, укріплені позиції окупантів на різних напрямках, живу силу противника.

Підрозділи зенітних ракетних військ знищили авіаційну ракету класу “повітря-поверхня” Х-59, а протиповітряна оборона Сухопутних військ уразила три БпЛА окупантів.

Із 24 лютого, з моменту повномасштабного вторгнення росії на територію України, штурмовики та бомбардувальники Повітряних Сил ЗС України Су-25 та Су-24м здійснили понад тисячу авіанальотів по колонах рашистів, скупченню техніки та особового складу і логістичних центрах. Знищено сотні одиниць техніки, переправи, пункти постачання пально-мастильних матеріалів, жива сила та інші важливі об’єкти“, – повідомило командуванняПовітряних Сил ЗСУ.

b4dfee1 283306699 380246160813788 20338488796761639 n

Рашисти можуть захопити Луганщину протягом наступних двох тижнів

Інститут вивчення війни з посиланням на Міноборони Британії заявляє, що Росія може встановити “контроль над Луганською областю протягом наступних двох тижнів”.

На 100-й день війни Міністерство оборони Великобританії заявило, що російські війська, ймовірно, встановлять контроль над Луганською областю протягом наступних двох тижнів, зазнавши значних втрат.

Британське відомство також зазначило, що російські сили на всіх інших напрямках перейшли до оборонних операцій, щоб зосередитися на захопленні Сєвєродонецька, і додало, що Росії без поповнення живої сили та техніки не вдасться просунутися за межі Луганської області.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено