Івано-Франківськ

Посівна кампанія в Україні проведена успішно. Тепер нові виклики

Засіяно 75% від минулорічних площ.

73560b25d8d89c4ac2e566814c403208

Посівна кампанія, попри безпрецедентні виклики, була проведена успішно.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише ПІК.

“За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від минулорічних площ. У межах програми пільгових кредитів «5-7-9» для підтримки сільськогосподарських товаровиробників банки видали 38,5 млрд грн. З них — 24 млрд грн за програмою державних портфельних гарантій”, – йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що тепер починають підготовку до збору врожаю, та виділив  основні виклики, які стоять зараз перед аграріями:

  • ▪️Перше, необхідність вивозу урожаю.

“Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Адже через блокування росією українських портів у нас залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур”, – повідомляє прем’єр.

  •  Друге, збереження нового врожаю.

“Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, враховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн”, – йдеться у повідомленні.

  •  Третє, забезпечення пального для аграріїв.

Профільні міністерства та ВЦА отримали завдання, забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збору урожаю.

“Уряд вжив усіх заходів, щоб успішно провести найскладнішу в історії посівну кампанію. Тепер маємо не менш успішно провести жнива та збір урожаю”, – підсумував Денис Шмигаль.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено