Івано-Франківськ

В Івано-Франківській Архієпархії відбулися робочі збори: що обговорили (ФОТО)

Зокрема, увагу приділили духовній праці капеланів у цей прикрий для України час.

1 236 scaled

Відбулися чергові збори протопресвітерів (старших священників) Івано-Франківської Архієпархії. Зібрання очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, повідомляє єпархія, пише ПІК.

“Після спільної молитви та реєстрації присутніх, своїми духовними роздумами про постать будівничого української Церкви та держави Блаженнішого Любомира Гузара, чий день пам’яті відходу до вічності вшановували 2 травня, поділився о. Володимир Вишнівський, протопресвітер Солотвинський”, – йдеться у повідомленні.

1 248 scaled

На початку зборів Митрополит Володимир повідомив усім присутнім про те, що відбувся Архиєрейський Синод Єпископів, на якому розглянули питання військових капеланів, можливість онлайн-навчання в Папському Лютеранському університеті у м. Рим та ряд інших робочих питань.

1 244 scaled

Змістовне слово Архієрей сказав про місію капеланів:

«Коли священник стає капеланом, тоді отримує звання лейтенанта, однак військові капелани мають тимчасово залишити служіння у парафіях та присвятитися виключно капеланському служінню».

Генеральний вікарій митр. прот. Степан Балагура заохотив, щоб в усіх парафіях й надалі активно служили Божественні Літургії за українських воїнів та за всіх людей, які постраждали від війни та за мир в Україні.

Говорили й про набір студентів:

“Голова Комісії у справах освіти і виховання п. Галина Гришко повідомила про набір студентів на катехитично-педагогічний факультет. Термін навчання – 3 роки, а форма навчання – заочна, після закінчення якого студент отримає диплом церковного зразка”.

1 247 scaled

Владика підняв й господарське питання: пригадав священнослужителям про альтернативні способи опалення храмів, про що потрібно подбати найближчим часом.

Детальніше читайте тут. Наступні збори відбудуться 5 липня.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено