Івано-Франківськ

Вчителі в Україні стурбовані: чи можуть їх позбавити виплат влітку

Юристи назвали головну умову, при якій можуть призупинити дію трудового договору з освітянином.

01002bak 82a5 1200x0 1 scaled

Вчителі в Україні цього літа опинилися в умовах додаткових трудових проблем. ЦК Профспілки працівників освіти і науки України роз’яснило питання щодо неприпустимості призупинення трудових договорів з учителями влітку, повідомляє Ліга закон, пише ПІК.

Нагадаємо, за Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» дія трудового договору може бути призупинена у зв’язку з військовою агресією проти України, що виключає можливість надання та виконання роботи.

При цьому головною умовою для призупинення дії трудового договору є абсолютна неможливість надання роботодавцем та виконання працівником відповідної роботи.

Однак водночас ч. 1 ст. 57-1 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII передбачено, що в період війни працівникам закладів та установ освіти гарантується збереження місця роботи та середнього заробітку, а також інших виплат, передбачених законом.

Щодо зайнятості педагогічних працівників влітку, то наразі передбачено надання працівникам щорічної основної оплачуваної відпустки у період дії воєнного стану тривалістю 24 календарні дні.

Отже, з педпрацівниками не повинні призупиняти трудові відносини влітку.

Детальніше читайте тут.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено