Івано-Франківськ

За один раз вивести неможливо: у Коломийській громаді боряться з борщівником

Але якщо цим питанням займатись системно, то результат буде.

За один раз вивести неможливо: у Коломийській громаді боряться з борщівником

У Коломийській громаді, міська рада знає про деякі місця, де росте борщівник, та не всі. Є багато приватних територій, які заросли цією отруйною рослиною.

Люди можуть допомогти виявити такі ділянки. Інформацію варто надсилати за посиланням – https://forms.gle/yXk52oqcaJp4Y6nW8 або дзвонити за номером «гарячої лінії» 0 800 50 33 03. Про це у Фейсбук повідомив мер міста Богдан Станіславський, пише ПІК.

“Далі ми будемо визначати, кому саме належить земля, що заросла борщівником, та наголошувати на необхідності упорядкувати цю територію. Якщо результату не буде, то за справу візьмуться працівники комунального підприємства “Зеленосвіт”, – написав він.

Проте, за його словами, власникам у будь-якому випадку доведеться оплатити ці роботи. На ділянках комунальної власності небезпечна рослина також буде знищуватись силами “Зеленосвіту”.

“Міська рада знищить борщівник на комунальних землях, але чи буде результат якщо із приватних територій постійно насіватимуться нові рослини? Ні! Тому і важливо, щоб кожен пильнував свою землю”, – додав очільник громади.

За один раз вивести неможливо: у Коломийській громаді боряться з борщівником

Довідково: борщівник – це рослина приваблива зовні, але отруйна зсередини. Прозорий водянистий сік борщівника, потрапивши на шкіру, під дією сонячних променів спричиняє опіки. Рослина не боїться ні приморозків, ні спеки. За розмірами може сягати 6 метрів у висоту, утворюючи густі зарості.

Найбільш поширений він у Львівській, Волинській, Закарпатській областях та на Прикарпатті. Аби позбутись бур’яну, треба діяти комплексно. Необхідно викошувати рослину до дозрівання насіння три рази на літо, залишаючи основне стебло на висоті 10 см. “Квітку-шапку” слід скошувати до початку зав’язування плодів або спалювати.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено