Івано-Франківськ

107 доба війни: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась 107 доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 10 червня.

За ніч вибухи пролунали у Миколаєві, Дніпрі та Харкові

Вночі з 9 на 10 червня мешканці Миколаєва, Дніпра та Харкова скаржились на вибухи. Про це повідомили у застосунку “єТривога”. В районі 00:00 мешканці Харкова повідомляли, що місто знову обстрілюють. Близько 3:00 під удар потрапив Миколаїв, а біля 4:00 Дніпро.

Офіційних повідомлень станом на 4:30 немає. Місцевих просять реагувати на сигнали повітряної тривоги.

3c2625d71f8131df

Загроза із Чорного моря

В оперативному командуванні “Південь” вважають, що Росія вочевидь поставила на паузу морську десантну операцію. Про це повідомляють у вечірньому звіті ОК “Південь”.Корабельне угруповання чорноморського флоту тримає напоготові до здійснення ракетних ударів 4 кораблі та 1 підводний човен. Разом з ними на чергуванні 1 великий десантний корабель. Загроза ракетних атак залишається, вірогідність морської десантної операції – вочевидь поставлена на паузу.

Втрати РФ на Півдні України

Ситуація залишається стабільно напруженою. Противник веде бойові дії на займаних рубежах, укріплюється та мінує підступи до своїх позицій. Сил, ресурсів та мотивації вести наступальні дії не має. Нашою авіацією нанесено серію ударів по опорному пункту, місцям скупчення техніки та особового складу, по налаштованій понтонній переправі та польовим складам противника в п’ятьох різних населених пунктах Херсонщини.

Знищено 33 окупантів, реактивну систему залпового вогню “Град”, кілька одиниць броньованої техніки, 3 склади боєприпасів та 2 пально-мастильних матеріалів. Решта ворожих втрат уточнюється.

“Лишаємось свідомими і пильними, правильно і швидко реагуємо на сигнали повітряної тривоги, довіряємо силам оборони, віримо в нашу перемогу“, – наголошують у “Півдні”.

Рашисти досягли незначних успіхів на північ від Слов’янська, – ISW

Окупанти досягли незначних успіхів на північ від Слов’янська, але, скоріше за все, зіштовхнуться з труднощами під час штурму міста через тактичні проблеми, пов’язані з форсуванням Сіверського Дінця. Про це йдеться у даних Інституту вивчення війни (ISW) від 9 червня.

Загарбники продовжували наземні, повітряні та артилерійські атаки на схід від Бахмута і 9 червня досягли поступових успіхів. Зокрема російські війська досягли часткового успіху в Комишувасі та Ротах. Крім того, російські війська продовжували безуспішні атаки на Нагірне та Миколаївку.

У Херсоні окупанти змусили перейти на російську програму дві школи із 60

В тимчасово окупованому Херсоні директори двох шкіл із 60 погодилися перейти на російську навчальну програму. Про це заявив постпред України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

“Загарбники вимагають від шкіл Херсона перейти на російські навчальні програми. І це відбувається на тлі громадських дискусій у росії про плани стерти самобутність України, скасувати культуру, знищити найактивніших і перевиховати решту. Треба сказати, що, за даними української розвідки, лише двоє з 60 директорів шкіл погодилися на співпрацю“, – наголосив він під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

Євгеній Цимбалюк зауважив, що РФ погрожує анексією Херсонської та Запорізької областей до осені. Саме для цього загарбники застосовують свій традиційний сценарій, зокрема інформаційну блокаду, примусову паспортизацію, запровадження рубльової зони тощо.

У РФ знову пригрозили Заходу “прямим військовим зіткненням”

Директор департаменту міжнародної інформаційної безпеки МЗС Росії Андрій Крутських заявив, що кібератаки Заходу проти РФ можуть перерости в “пряме військове зіткнення”.

Про це йдеться в коментарі Крутських, опублікованому на сайті російського МЗС.

“Удару (кібератак) зазнають державні установи, об’єкти критичної та соціальної інфраструктури, сховища особистих даних наших громадян та іноземців, які проживають у Росії. Відповідальність за диверсії беруть на себе офіційні особи в США та Україні. Саме там навідріз відмовляються виробляти міжнародно-правові засади. Вони, схоже, не цілком усвідомлюють, наскільки небезпечні агресивність та заохочення бандитизму у сфері інформаційної безпеки”, – заявив представник МЗС.

Він додав, що, за даними Москви, кібератаки проти Росії здійснюють понад 65 тисяч “диванних” хакерів.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено