Івано-Франківськ

Путін vs. Петро I. Як Кремль проявляє свої імперські амбіції

Президент РФ порівняв події 2022-го року з часами Петра І.

Путін vs. Петро I. Як Кремль проявляє свої імперські амбіції

Путін 9 червня, виступаючи на заході анонсованому як «зустріч із молодими підприємцями, інженерами та вченими», порівняв себе з Петром I і висловив готовність наслідувати його приклад імперської експансії. Про це пише ПІК з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Зважаючи на все, на нашу долю теж випало повертати і зміцнювати, і якщо ми виходитимемо з того, що ці базові цінності становлять основу нашого існування, ми, безумовно, досягнемо успіху у вирішенні завдань, які перед нами покладені»– заявив глава Кремля.

Насправді, уся ця персональна манія величі чітко відповідає курсу на актуалізацію імперських амбіцій Кремля.

Ось інші прояви цього курсу:

  • «Зливи» в інформаційне поле планів об’єднання «Л/ДНР» з окупованими територіями Херсонської та Запорізької областей в один федеральний округ у складі РФ.
  • Пауза в процесі анексії окупованої грузинської Південної Осетії (на 17 липня вже був призначений референдум). Росія готується проковтнути все загарбане у сусідів одним махом?
  • Законопроєкт про відкликання РФ (як правонаступницею СРСР) рішення про визнання незалежності Литви. Ідея в тому, що після ухвалення такого закону, Литва нібито автоматично стане «спірною територією», а отже не відповідатиме критеріям членства в НАТО.
  • «Територія сучасної Росії не назавжди зменшилася у порівнянні з розмірами Російської імперії. Площа Росії збільшуватиметься», – обіцяє Мединський, який все ще голова  переговорної групи РФ з Україною.
  • Голова Служби зовнішньої розвідки РФ Наришкін офіційно заявляє, що «Польща планує повернути свої «історичні володіння» в Україні» в черговий раз прпонуючи «поділити Україну між зацікавленими сусідніми країнами». Звісно, східні та південні частини разом із Києвом Москва вважає своєю часткою здобичі.
  • Заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Віктор Водолацький переконує, що «Придністров’я де-факто вважає себе територією Росії і хоче повторити шлях ДНР, ЛНР та Південної Осетії».

Усе це симптоми нового загострення імперської гарячки. Як довго воно триватиме невідомо. Але Путін пообіцяв, що «за 10 років Росія стане жити краще». І це той незручний момент, коли відчуваючи себе імператором Петром і мусиш брехати як перший секретар цека Микита Хрущов. Той, який у 1961 році обіцяв, що «майбутнє покоління радянських людей житиме при комунізмі».

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено