Івано-Франківськ

Хтось так розмовляв із Гітлером? Дуда обурений дзвінками Макрона та Шольца до Путіна

За словами Анджея Дуди, потрібно відновити порядок, який існував у Європі після 1989 року, і більше немає про що говорити.

756481862466517 scaled

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував в інтерв’ю Bild той факт, що канцлер Німеччини Олаф Шольц і глава французької держави Емманюель Макрон продовжують вести телефонні переговори з Путіним, попри продовження війни Росії в Україні, пише ПІК.

«Мене вражають усі ті переговори, які зараз ведуться із Путіним – канцлер Шольц, президент Еммануель Макрон. Ці розмови марні. Що вони роблять? Вони лише легітимізують особу, відповідальну за злочини, вчинені російською армією в Україні. Він відповідає за це. Він вирішив ввести туди війська”, – сказав Дуда.

Він задав конкретне питання:

“Хтось так розмовляв із Адольфом Гітлером під час Другої світової війни? Хтось сказав, що Адольфу Гітлеру потрібно зберегти обличчя? Що ми маємо діяти так, аби не принизити Адольфа Гітлера? Я не чув такого».

Також Дуда розповів, що Польща передала Україні вже понад 240 танків. Також українські військові отримали 100 одиниць бронетехніки.

За словами Анджея Дуди, потрібно відновити порядок, який існував у Європі після 1989 року і який неодноразово порушувався РФ.

«Я був би найбільше зацікавлений у тому, щоб українська оборона отримала таку підтримку, щоб витіснити росіян зі своєї території. З усієї території Української держави, яка визнана на міжнародному рівні», – додав президент Польщі.

Нагадаємо, у середу, 8 червня, канцлер ФРН поінформував президента України Володимира Зеленського про свою останню телефонну розмову з президентами РФ і Франції 28 травня.

Лідери двох країн продовжать обговорювати можливості підтримки України та “залишатимуться в тісному контакті”, повідомила пресслужба уряду Німеччини.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено