Івано-Франківськ

Щоб не підвищувати плату за проїзд: у Тернополі скасовують рейси у громадському транспорті

Тепер замість 44 тролейбусів їздитиме 34. Кількість маршруток зменшили з 39 до 32. 

Щоб не підвищувати плату за проїзд: у Тернополі скасовують рейси у громадському транспорті

У Тернополі, щоб не підвищувати плату за проїз у міському громадському транспорті, зменшили кількість рейсів. Один із маршрутів, на якому зменшили кількість рейсів, – №22 “Автовокзал-Подоляни”. Перевозить людей за цим маршрутом одне з міських автотранспортних підприємств.

Голова наглядової ради підприємства Олександр Шильман розповідає, щодня випускали на лінію десять автобусів. Через подорожчання пального їхню кількість довелося зменшити майже на половину. Про це пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“У середньому малий автобус ось такого типу витрачає десь на день літрів 40. Максимальна ціна доходила до 70 гривень за літру дизпалива, на якому вони їздять, середня десь – 60. Множимо 40 на 60 – 2400 гривень треба віддати тільки за пальне. Плюс зарплата водія, податки, ремонти”, – каже чоловік.

Тернополянка Світлана Твардовська розповідає, громадським транспортом їздить щодня на роботу. Каже, якщо маршрутки їздитимуть рідше, добиратиметься самостійно.

Зменшили кількість тролейбусів на міських маршрутах, щоби скоротити видатки на електроенергію, каже речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич. За її словами, це дасть можливість витрачати майже на 3 тисячі літрів пального менше.

Додамо, що у Івано-Франківську вартість проїзду зросла до 10 грн, а у Львові – до 15.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено