Івано-Франківськ

Зеленський відповів на петицію про скасування заборони на виїзд чоловікам 18-60 років

Петиція менш як за 30 днів набрала 27149 голосів з 25000 необхідних.

82b81571d0b6928a scaled

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію з вимогою скасувати заборону виїзду з України чоловіків віком від 18 до 60 років та запровадити пріоритет призову під час мобілізації добровольців. Автор петиції, яка менш як за 30 днів, набрала 27149 голосів з 25000 необхідних, Олександр Гуміров пропонував повернути вільний перетин кордону громадянами України та переглянути порядок призову під час мобілізації, запровадивши пріоритет призову добровольців, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Зеленський нагадав, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього українського народу.

За статтею 65 Основного Закону України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов’язком громадян України.

Статтею 33 Конституції України закріплено право кожного, хто на законних підставах перебуває на території України, вільно залишати її територію, за винятком обмежень, які встановлюються законом. Таке право, відповідно до статті 64 Конституції України, може обмежуватися в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тож скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану.

Зеленський також додав, що, відповідно до закону “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України” правила перетину державного кордону громадянами України встановлюються урядом, зокрема й на період дії правового режиму воєнного стану.

Стосовно порушеного у петиції питання про запровадження пріоритету призову під час мобілізації добровольців президент зазначив, що організаційне керівництво мобілізацією в Україні також здійснюється Кабміном.

Тому Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дмитра Шмигаля, щоб той комплексно опрацював порушені в електронній петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян. А також на запобігання і виявлення можливих правопорушень, пов’язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску і територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Автора електронної петиції поінформують про результати розгляду.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено