Івано-Франківськ

Статус кандидата у члени ЄС дасть Україні хибні очікування – прем’єр Португалії

Кандидатський статус не вирішить актуальних проблем України, вважає португалець.

53 tn

Євросоюз має сконцентруватися на негайній допомозі Україні, а не сперечатися про те, чи треба надавати їй статус кандидата на вступ до Європейського союзу. Про це заявив прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта в інтерв’ю Financial Times, пише ПІК.

В інтерв’ю Кошта побоюється, що довгі суперечки керівників ЄС щодо цього будуть “подарунком” російському президенту Володимирові Путіну.

Необхідно відповісти на надзвичайну ситуацію, у якій зараз перебуває Україна, навіть якщо вона набуде статусу кандидата, “реальні проблеми ще треба вирішити”, сказав він.

“Моя мета – домогтися на наступному засіданні Європейської ради чітких зобов’язань щодо термінової підтримки та створити довгострокову платформу для відновлення України. Це мій головний пріоритет. Найважливішими є не юридичні дебати, а практичні кроки”, – сказав він Financial Times.

Коментуючи слова Кошти, видання зазначає, що деякі країни ЄС знову показали невпевненість у наданні Києву статусу кандидата. Водночас президент України Володимир Зеленський розглядає шлях до членства в ЄС як гарантію суверенітету України та якір для її відновлення, пише FT.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено