Івано-Франківськ

В Україні не змогли обрати голову Конституційного суду: що далі

Хто претендував на високу посаду, Конституційний Суд не повідомляв.

62a878166e362

Нового голову Конституційного суду обрати не змогли. Вибори голови Конституційного суду відбувалися 14 червня.

Про це інформує ПІК із посиланням на сайт КС.

“Сьогодні, 14 червня, відбулося спеціальне пленарне засідання Суду з обрання голови Конституційного суду України. Голову Конституційного суду України на цьому засіданні не обрано. Нові вибори голови Суду будуть проведені на одному з наступних спеціальних пленарних засідань Суду”, – йдеться у публікації.

62a4788071632

Як повідомила у телеграмі народна депутатка з фракції “Слуга народу”, заступниця голови комітету Верховної Ради з питань правової політики Ольга Совгиря, жоден кандидат на цю посаду не отримав необхідну кількість голосів.

За її словами, вибори голови КСУ відбуваються шляхом таємного голосування суддями. Обраним вважається кандидат, за якого проголосує не менше 10 суддів.

“Якщо жоден із кандидатів на посаду голови суду не одержав необхідної кількості голосів, проводяться нові вибори не пізніше ніж через місяць з дня проведення попередніх виборів”, – зазначила вона.

На запитання про те, хто є претендентами на цю посаду, вона зазначила, що не уповноважена коментувати це, оскільки КС офіційно не оприлюднив цю інформацію.

“Чи будуть вибори результативними, подивимося, тому що наразі вибраними є 14 суддів, а для обрання голови КС потрібно 10 голосів. Тобто це повинна бути особа, яка має великий авторитет і повагу серед суддів КС. Чи є така особа, ми дізнаємося вже наступного тижня”, – зазначала раніше вона.

Відтак, повторні вибори мають відбутися не пізніше 15 липня.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено