Івано-Франківськ

Депутати проголосували за зміну назви міста Новоград-Волинський

Сучасну назву місто отримало під час перебування у складі Російської імперії.

244451 630 360 1599484987

Депутати міської ради підтримали історичне рішення про перейменування міста Новограда-Волинського, яке розташоване у Житомирській області.

Про це пише Новоград-Волинська міська рада.

Зазначається, що під час другого пленарного засідання двадцять першої сесії міської ради восьмого скликання депутати підтримали доленосне рішення для громади, а саме: повернення місту історичної назви Звягель.

Перед початком голосування було заслухано міського голови Миколу Боровця, депутатів міської ради та активних жителів громади, які висловили своє ставлення до перейменування міста.

Зокрема, озвучено історичні факти, зачитано довідки та результати експертиз профільних установ та істориків щодо російського походження назви, рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики України щодо актуальності процесу дерусифікації в Україні.

Разом з тим, також йшлося про те, що значна кількість жителів громади є прихильниками назви Новоград-Волинський, в сесійній залі передано відповідні списки.

“Зваживши всі “за” та “проти”, розуміючи свою відповідальність у прийнятті важливого рішення та громадську позицію – Новоград-Волинська міська рада підтримала перейменування міста Новограда-Волинського шляхом повернення його історичної назви Звягель. Таке рішення підтримане 22 голосами: 21 народний обранець та очільник громади. Проти – 4, утримались – 4. Остаточне рішення щодо присвоєння місту назви Звягель затверджуватиме Верховна Рада України“, – йдеться у повідомленні

Читайте також на ПІК: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено