Івано-Франківськ

Експорт зерна: Велика Британія виділить Україні до 10 мільйонів фунтів стерлінгів на ремонт залізниці

Також британський уряд ініціює тестування зерна, яке продає РФ.

14 34 02 19d3426a68dca931

Велика Британія виділить Україні до 10 мільйонів фунтів стерлінгів на ремонт залізниці, щоб розблокувати експорт зерна. Про це йдеться у повідомленні британського уряду. Також британський уряд ініціює тестування зерна, яке продає РФ. Щоб визначити, чи не було воно вивезене в України.

“Окрім протидії вивезенню зерна з України через Чорне море — маршрут, яким історично експортувалося 96% українського зерна — російські атаки порушують експорт залізницею. Щоб запобігти цьому, Велика Британія надає Українській залізниці до 10 мільйонів фунтів стерлінгів у матеріалах та обладнанні для ремонту залізничної інфраструктури та допомоги у вивезенні зерна з країни залізницею”, — зазначили в британському уряді.

Велика Британія обговорює з урядом України, як максимізувати пропускну здатність залізниці та забезпечити рух поїздів і зерна, сказали в уряді.

В уряді Великої Британії також додали, що Росія не тільки блокує експорт українського зерна. Є докази того, що РФ краде українське зерно та переправляє його контрабандою через кордон для продажу. Тож Велика Британія виділить 1,5 мільйона фунтів стерлінгів на розробку процесу тестування, щоб визначити, чи було зерно, яке продається Росією на світовому ринку, незаконно вивезено з України.

“Це дозволило б світовим урядам подолати проблему вкраденого зерна, стримуючи російську активність і гарантуючи Україні отримання такого необхідного доходу від вирощеного зерна. Прем’єр-міністр попросить інші країни G7 приєднатися до цих зусиль”, — йдеться у повідомленні уряду Великої Британії.

Як відомо, понад 20 мільйонів тонн зерна опинилися заблокованими в українських сховищах з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено