Івано-Франківськ

“Сад Перемоги”: Митрополит Володимир посадив яблуню у Старуні (ФОТО)

 У Відпустовому центрі блаженного Симеона Лукача відбулась висадка «Саду Перемоги» на честь блаженних мучеників УГКЦ.

"Сад Перемоги": Митрополит Володимир посадив яблуню у Старуні (ФОТО)

Митрополит Володимир Війтишин у понеділок, 27 червня посадив першу яблуню на честь священномучеників. Загалом на території нещодавно проголошеного Відпустовим місцем Центрі паломника Симеона Лукача посадили 35 плодових дерев яблунь та груш, кожне з яких присвячене конкретному блаженному нашої Церкви. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

Подія розпочалась з моління в каплиці Пресвятої Родини, що в хресті на вершині Хресної Дороги. Після молебню до блаженних новомучеників УГКЦ Митрополит Володимир звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді:

«Нехай цей захід утвердить нас у тому, що перемога прийде. А ми маємо боротися за неї всі разом, хто чим вміє. Ми, духовенство, ведемо молитовну боротьбу, і ця зброя ефективна. Пригадаймо підпілля та радянський союз, які мали багато різної зброї, а народ мав тільки молитву, лише вервицю. І саме ця зброя перемогла. Куди ж зникла та велика безбожна держава? Так буде і сьогодні, в нашому майбутньому», – запевнив Владика, уділяючи своє Архієрейське благословення усім присутнім. 

1 24 scaled

Сад умовно можна поділити на три частини: у центральній розташовані дерева, присвячені Святому Папі Івану Павлу II та Станіславівським новомученикам Владикам Григорію Хомишину, Івану Слезюку та Симеону Лукачу, а в інших – всім українським блаженним священномученикам. Окремо розташовані дерева ісповідникам віри та світочам нашої Церкви, за залічення до лику блаженних і святих яких ми молимось. 

«Сьогодні від війни разом із людьми страждає і все Боже творіння – природа. Пошматована вибухами снарядів земля, отруєне повітря, вода, пожежі   знищують цілі екологічні системи і це підсилює страждання людей. Цей Сад перемоги, який ми будемо насаджувати, стане нашим спільним внеском для збереження і розвитку життя, для перемоги життя над смертю», – зазначив керівник Бюро УГКЦ з питань екології п. Володимир Шеремета.

1 13 1 scaled1 03 scaled

1 01 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено