Івано-Франківськ

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно прикарпатських посадовців (ФОТО)

Дії посадовців кваліфікували за ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369,

photo1650105688 3 1 scaled

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно посадовців Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області та Слідчого управління Нацполіції цієї області. 29 червня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду, пише ПІК.

За даними слідства, старший оперуповноважений УСБ України в Івано-Франківській області та один із посадовців слідчого відділу СУ ГУНП цієї області підбурили особу до надання 9 тис. дол. США неправомірної вигоди суддям Івано-Франківщини за зміну запобіжних заходів у кримінальному провадженні. Насправді кошти не планували нікому передавати, а посадовці СБУ і Нацполіції хотіли залишити їх собі. Ще у 15 тис. дол. США підозрювані «оцінили» можливу зміну підслідності у кримінальному провадженні. Їх викрили «на гарячому», під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди у 10 тис. дол. США.

“НАБУ та САП встановили, що, окрім надання неправомірної вигоди, з метою штучного створення правових підстав для зміни підслідності в одному з кримінальних проваджень, підозрюваний мав фактично підкинути в заздалегідь визначене викритими правоохоронцями місце в житлі його спільника психотропну речовину амфетамін, що потягло б за собою подальше незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

У квітні 2022 року детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП викрили посадовців «на гарячому» та повідомили їм про підозру. Операцію з викриття було здійснено за сприяння керівництва Служби безпеки України , Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено