Івано-Франківськ

127 доба війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Злочини рашистів на Одещині, Запоріжжі, Луганщині, Сумщині та втрати орків завдяки ЗСУ.

127 доба війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

127 доба війни в Україні: важливі події, які трапилися ввечері та вночі з 29 на 30 червня в добірці Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Ворог тероризував ракетами Одещину

Ворог тероризував ракетами Одещину

Їх випускала ворожа авіація та береговий ракетний комплекс “Бастіон” з напрямку окуповано Криму. Одну ракету знищено над Одеським районом, ще 5 атакували чорноморське узбережжя в Ізмаїльському. Про це повідомили в Оперативному командуванні “Південь”.

“Завдяки обмеженню використання берегової смуги ушкодження мінімізовано, жертв немає”, – йдеться у повідомленні.

Росіяни пошкодили магістральний газопровід на Запоріжжі

Росіяни пошкодили магістральний газопровід на Запоріжжі

Фото ілюстрвтивне.

Газопровід діаметром 400 мм пошкодили в селі Мирне Пологівського району. Без газопостачання вже  залишилась Оріхівщина. Про це повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

“В найближчі дні залишаться без газу міста Мелітополь, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші населені пункти Василівського та Мелітопольського районів”, – йдеться у повідомленні.

До цього пошкодження внаслідок терористичних дій військових країни-агресора без газу вже залишалось більше 80 тисяч абонентів в 109 населених пунктах області.

На Луганщині рашисти скинули авіабомбу на склади з гумдопомогою

Майже зруйновано ангари та пошкоджено транспорт. Без жертв. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

“29 червня у склад в населений пункт, не в Лисичанську, прилетіла авіабомба. Слава Богу, що нікого не було поруч. Тому що достатньо потужний був вибух, багато чого пошкоджено, майже повністю зруйновані наші ангари і склади”, – сказав він.

Очільник Луганщини додав, що орки намагаються постійно штурмувати Лисичанськ, бої тривають на околицях, саме ж місто знаходиться під постійними обстрілами.

Окупанти “гатили” з мінометів та артилерії по Сумщині

291075492 460889962705975 5878382908251861835 n scaled

29 червня рашисти намагалися обстріляли з безпілотника Білопільську громаду. Але наші захисники його знищили. Близько 18:30 була перестрілка з росіянами на прикордонні. Одна людина поранена. Про це повідомив очільник області Дмитро Живицький.

“Краснопільська громада: з 11 до 12, а потім близько пів на першу дня росіяни гатили з мінометів (20 пострілів) та реактивної артилерії і САУ, 25 та 47 приходів, відповідно. О пів на другу ворожий безпілотник скинув вибуховий пристрій. Одна людина загинула, троє – поранені”, – написав він.

Голова ОВА також зазначив, що о пів на четверту росіяни відкрили мінометний вогон по Великописарівській громаді 3 прильоти, а одразу за цим випустили 10 ракет з гелікоптера, з території рф.

“Пошкоджений будинок мирних мешканців та цивільна господарська споруда. Після 20 години росіяни випустили ще 4 ракети. Жертв немає”, – додав Живицький.

Загарбники вивозять у Донецьк головний фонтан Маріуполя

Загарбники вивозять у Донецьк головний фонтан Маріуполя

Наразі його розбирають під ширмою реконструкції. Але відомо, що сучасна установка та форсунки фонтана відправлять до Донецька. Таке собі “покращення” за рахунок Маріуполя. Про це повідомляє міська рада у Телеграм.

“Росія, як й фашисти у Другу Світову Війну, розкрадають у Маріуполі все. Наразі мародерять залишки головного фонтана біля зруйнованого драмтеатру. Він був міні-копією англійського фонтану із Скай Гардена”, – йдеться у повідомленні.

Втрати орків завдяки Збройним Силам України

Втрати орків завдяки Збройним Силам України

На південному напрямку за минулу добу, 29 червня наші бійці знищили понад 4 десятки рашистів, 2 гаубиці “Мста-Б” та самохідну – “Мста-С”, 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також польовий склад пально-мастильних матеріалів. 

“Нашою авіацією відпрацьовано 7 повітряних ударів штурмовиками та гелікоптерами по командно-спостережному пункту, кільком скупченням ворожої сили та техніки, двом складам боєприпасів вздовж лінії фронту”, – повідомляють в ОК “Південь”.

Віримо в ЗСУ! Разом переможемо! З нами Бог! Слава Україні!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено