Івано-Франківськ

На Городенківщині вшанували дві величні дати (ФОТО)

У родинному селі Тишківці, відзначили 115 річницю від дня народження головнокомандувача УПА та генерал-хорунжого.

291413285 452450256694350 6232814051684571771 n scaled

Сьогодні, 30 червня на Городенківщині вшанували дві величні дати – 115-ту річницю від дня народження Романа Шухевича та 81 – у річницю проголошення Акту відновлення Української Держави. Про це повідомляє Городенківська міськрада, пише ПІК.

“Біля пам’ятника Борцю за Незалежність відбулася поминальна панахида, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. У спільній молитві присутні схилили голови перед пам’яттю усіх українських героїв, які боролися за Незалежність України, за Героїв сьогоднішньої російсько-української війни з московською ордою. Молилися і просили Господа про перемогу над тисячолітнім московським ворогом, за військових Збройних сил України та мир на нашій українській землі”, – йдеться у повідомленні.

Після урочистого віча гості заходу відвідали місцевий музей національно-визвольної боротьби та музей-садибу родини Шухевичів, де відбулася наукова академія за участю науковців Прикарпатського та Чернівецького національних університетів.

Біля підніжжя пам’ятника Романові Шухевичу відбулася присяга молодого покоління братства ОУН УПА.

Відбувся в Тишківцях і футбольний турнір серед учнівської молоді, проводився й благодійний збір коштів на підтримку військових ЗСУ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено