Івано-Франківськ

У Франківську хочуть створити Раду Церков, щоб зменшити конфлітні ситуації

В Івано-Франківську ініціюють створення Ради Церков при міському голові, до якої запрошують представників усіх конфесій та релігійних течій.

PTSU Pravoslavna tserkva Ukrayini scaled

Місто Івано-Франківськ є полі конфесійним обласним центром, мешканці якого відвідують греко- та римо-католицькі, православні храми, синагоги та культові споруди багатьох інших конфесій та течій віросповідань і в ньому дотримуються міжнародних стандартів релігійної свободи та чинного законодавства України в частині забезпечення захисту прав та свобод вірян усіх без винятку релігійних вподобань.

Про це повідомляє міський голова Руслан Марцінків, пише ПІК.

“В той самий час не варто забувати, що всі повинні вкладати посильну лепту для перемоги нашого народу у війні, не впадати в паніку та не піддаватися на провокації. В жодному разі не провокувати міжконфесійні ворожнечі в нашому місті та не піддаватися на провокації ворога, який прагне розхитати нашу єдність. Закликаю всіх до єднання, збереження миру та спокою, міжконфесійного толерантного ставлення один до одного”, – написав Марцінків.

Однак у повсякденному релігійному житті виникають різні і негативні моменти, чутливі міжконфесійні ситуації, спірні питання, котрі потребують спільного аналізу, обговорення та вирішення.

Тому, для їх вирішення та недопущення різноманітних конфліктних ситуацій, непорозумінь, вироблення єдиної правильної тактики в частині задоволення духовних потреб всіх мешканців обласного центру, дотримання їх прав і свобод, взаємодії з військовим командуванням у сфері капеланського служіння, в Івано-Франківську ініціюють створення Ради Церков при міському голові, до якої запрошують представників усіх конфесій, релігійних течій та об’єднань.

Телефон для представників релігійних організацій (єпархій, парафій) – 0968549412.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено