Івано-Франківськ

Франківська міськрада закликала Президента заборонити діяльність УПЦ (МП) в Україні

У середу, 13 квітня, відбулася позачергова сесія Івано-Франківської міської ради на якій ухвалили декілька важливих рішень.

278283369 537943607901900 6652061624533719886 n

Зокрема, під час засідання депутати звернулися до Президента України та Голови ВРУ з вимогою припинити діяльність УПЦ (МП) в Україні, пише ПІК.

Сьогодні, у визначальний період своєї історії, українська держава повинна ствердно та послідовно стояти на своєму захисті. Усі державні інституції, як і Збройні сили України, повинні захищати суверенітет України. Росія відчайдушно намагається зберегти оцю свою сферу впливу на голови та душі українців і зберегти важливого руйнівного агента на території України. Ми вважаємо, що саме зараз настав той час, щоб зупинити ворожу діяльність російської православної церкви на території України”, – йдеться у зверненні.

Як відомо, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 7204 «Про заборону Московського патріархату на території України» авторства Оксани Савчук. Метою ухвалення законопроекту є  захист національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні.

Цей законопроект передбачає право релігійних громад, монастирів і духовних навчальних закладів московського патріархату змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом.

“В жодному разі ми не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі, але звертаємося до Президента України Володимира Зеленського та до Голови Верховної Ради України з проханням підтримати внесення на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України № 7204 «Про заборону Московського патріархату на території України”, – додали депутати.

Нагадаємо, Франківська єпархія УПЦ МП поскаржилася Зеленському на Марцінківа.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено