Івано-Франківськ

Ніколи не тримав зброї в руках: захисник з Франківщини тепер буде вартовим неба

Мирослав родом з Івано-Франківщини, проте декілька останніх років жив та працював у Львові, планував одружитися.

Ніколи не тримав зброї в руках: захисник з Франківщини тепер буде вартовим неба

Захисник з Франківщини ніколи не тримав зброї в руках, але коли 24 лютого ерефія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну, без вагань пішов до військомату. Про це пише ПІК з посиланням на Арміяinform.

“Як зараз пам’ятаю: черги були просто неймовірні й ніхто нікому навіть не вручав повістки, люди самі кооперувались у селах і містах та приїздили до військкоматів. Я теж записався добровольцем і спрямували мене в територіальну оборону”, – пригадує хлопець.

Весь цей час Мирослав опановував військову науку, посилено тренувався на полігонах. У певний момент його перевели до підрозділу протиповітряної оборони.

“Бути вартовим неба — це бути відповідальним за ті підрозділи, котрі ти прикриваєш від ворожої авіації, а її у росіян багато. Не важко навчитися будь-якій військовій справі, якщо в тебе є натхнення та, особливо, бажання захищати рідну землю. Нині опановувати новий фах доводиться дуже швидко. Важкого нічого немає, просто треба уважно слухати, виконувати вказівки інструктора”, – каже Мирослав.

Хлопець та його побратими готові в будь-яку хвилину вирушити на допомогу захисникам України, проте наразі їхня місія — це вчитись, аби на передовій кожна дія була відпрацьована до автоматизму. Після перемоги захисник мріє все таки одружитись на свої коханій і каже, що вона його завжди підтримує, якби важко не було.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено