Івано-Франківськ

Польща припиняє платити українським біженцям 40 злотих за добу

Рішення польського уряду спричинене занадто великими витратами за попередні чотири місяці.

062d25d polska 690

Починаючи з 1 липня, уряд Польщі припиняє виплачувати українським біженцям допомогу у розмірі 40 злотих на добу. Про це заявив заступник голови МВС Польщі та уповноважений уряду у справах біженців Павел Шефернакер, повідомляє Дзеркало тижня в посиланням на Rzeczpospolita, пише ПІК.

 «Ми виплачуємо величезні соціальні кошти – від 300 злотих для кожного до 500 злотих на кожну дитину та інших осіб, які потребують соціальних виплат. Також ми бачимо, що багато українців шукають роботу і знаходять її. Ми хочемо стимулювати інших бути активними. Чотири місяці повного захисту – це, на нашу думку, достатній час для адаптації в країні», – заявив Шефернакер.

Представник влади зазначив, що на його думку, велика кількість біженців може адаптуватися та стати незалежними від допомоги польського уряду. Тим не менш, є й ті, хто опинився у особливо скрутній ситуації. Тому для окремих категорій, таких як багатодітні сім’ї, інваліди та вагітні, будуть діяти пільги.

Джерело повідомляє, що рішення уряду припинити виплати українським біженцям пояснюється великими витратами, які було здійснено за попередні 4 місяці. Як приклад наводиться Сілезьке воєводство, де видатки на 115 тисяч біженців становили 190 мільйонів злотих на місяць.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено