Івано-Франківськ

129 доба війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась 129 доба героїчного протистояння українського народу проти російської агресії.

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 2 липня.

 Ситуація на Зміїному

screenshot 7

По позиціях українських підрозділів, по острову Зміїному і просто по мирних жителях завдано шість авіаційних ударів. Також гелікоптерами, парно і групою, ворог відпрацьовував по Херсонщині та Миколаївщині, підсумувавши ввечері літаками-штурмовиками, але без втрат. Про це повідомляє ОК “Південь”.

 Росія вбиває цивільних

8dd27baf 2eb2 427a b0cc 7ab76a1fb26b

За 1 липня росіяни вбили 4 мирних жителів Донеччини — у Слов’янську. Ще 12 людей дістали поранення. Про це повідомив голова ОВА Павло Кириленко. Крім того, у Бахмуті зареєстровано смерть однієї людини, пораненої на Луганщині. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Ворог обстрілює Сумщину

b53f6bbc 08d1 4ad1 a2d8 403e1a2754e9 scaled

Росіяни випустили понад 270 мін, ракет та снарядів різного калібру по території Сумщини. Про це повідомив голова ОВА Дмитро Живицький. Під ворожим вогнем опинилися: Білопільська, Новослобідська, Шалигінська, Есманьська, Великописарівська, Глухівська та Краснопільська громади.

У Шалигінській громаді постраждала 64 річна жінка: вона працювала на городі, як почався обстріл. Її поранило уламком російського снаряда. Є також пошкоджена інфраструктура: будинки мирних мешканців, фермерські господарства, електромережі та водонапірна башта. Точна кількість і характер руйнувань – з’ясовується.

На Луганщині масові пожежі

4fc25450 69ac 44c4 9538 f60a864ddb74 scaled

Упродовж минулої доби окупанти відкривали вогонь зі всіх наявних видів озброєння по Привіллю, Лисичанську, Вовчоярівці, Золотарівці, Лоскутівці, Верхньокам’янці, Білогорівці. Приватні будинки в селах вигорають один за одним. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

“Із такою високою щільністю обстрілів встигаємо лише прихистити постраждалих. Палає одночасно в декількох місцях. Ледве встигаємо ліквідувати масштабні загоряння в Лисичанську. Як от у багатоквартирному будинку, де полум’я розповсюдилося по декількох квартирах. Або у торговельному центрі. Якщо вчасно не загасили б пожежу на площі 1800 кв. метрів, важко уявити наслідки”, – написав Гайдай.

До лікарні у Чернівцях вчора доставили пораненого чоловіка з Лисичанська.

Втрати окупанта

2742455

Українські авіатори парними нальотами завдали ударів по складах боєприпасів, опорному пункту та скупченню ворожої сили і техніки в районі Снігурівки, Благодатного, Ольгиного та Давидова Броду. Результати дорозвідуються.
Вже відомо, що ворожа армія вкоротилася на 27 рашистів, зенітно-ракетний комплекс «Тор», самохідну гаубицю «Мста-С», 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки. Також знищено 3 польові склади боєприпасів на Херсонщині. Про це повідомляє ОК “Південь”.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено